Har nästan följt Linda's recept till punkt och pricka, men som vanligt har det smugit sig in några små ändringar.
1,5 kilo karré, bog el. skinkstek av gris
½ dl olivolja
½ dl ketchup
1 msk rödvinvinäger
2 msk farinsocker
1 msk brynt lökfond
1 tsk harissapasta
4 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk spiskummin
1 msk grillkrydda
salt och pepparkrydda eller nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 125°.
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Gnid in köttet noga runtom och lägg i en ugnsfast form med lock som tål ugn. Jag använde lergryta, enligt Linda funkar det med gjutjärn med. Stek i ugnen 6-7 timmar. Vänd köttet nån gång och se till att det inte blir för torrt.
Ta ut grytan och låt köttet svalna något. Pilla sedan sönder köttet. Köttet ska vara så mört och fint och lätt falla sönder i saftiga trådar. Blanda runt tillsammans med spadet i grytan, blir det för mycket vätska är det bara att hälla bort lite.
Smaka av, behövs det kryddas upp mer, smaksätt ex med mer grillkrydda, harissa eller vad som önskas.
Köttet åt vi i pitabröd med sallad, lök och tomat och toppade med lite kebabsås eller vitlökscreme.
12 kommentarer:
Hej, jo jag kommer ihåg att jag läste receptet hos henne för ett tag sen. Men nu när fler har provat det och fler verkar tycka det är gott så kanske man måste prova i alla fall.
-Erika Skogly
http://smaskelismaskens.blogspot.com/
men guuud så gott.. detta måste verkligen testas :) Jag brukar ha en karré stek i folie med MASSVIS med kryddor och vitlök och sen i ugnen i många timmar och det blir juh såå gott ... men detta såg juh så gott ut så nu blev jag juh hungrig åxå *s*
Hej, det här låter jätte gott!
Vill även påminna om min utlottning av en personlig barntavla. Den perfekta gåvan till nyfödd, dopgåva eller varför inte födelsedag.
Tavlan är värd ca 1 050kr.
Välkommen!
Oj då, 7 timmar i ugn, ja då får man nog hitta på något annat under tiden! Gott ser det ut iallafall :-)
Det ser så gott ut! Har också funderat på att prova någon gång!
Vilken styckningsdetalj använde du?
Jag har bara läst om det på taffel men aldrig testat själv men det måste ju bara vara gott!
Lina: Jag använde fläskkarré.
Jo det ser faktiskt riktigt saftigt och gott ut. Skönt att man kan åka även och det sköter sig själv.
Hej!
En liten fråga.. brynt lökfond? Hur får man tag i de? Eller hur gör man de?
Jag måste ta mig samman och prova, det låter ju verkligen supergott!
Mums så otroligt gott ut, både när jag läste receptet och såg bilden...sparar detta recept.
Tack!
detta ska vi testa till min sambos 30-årsskiva, verkar väldans smaskens! har du ngt bra recept på pitabröd du kan dela med dig av? mvh Maria!
Skicka en kommentar