måndag 8 december 2008

American meatloaf

Första gången vi testade detta recept, det blev en god och mättande köttfärslimpa, men så här efteråt hade jag nog skippat vitlöken. Gillar när det är bacon över som är sådär perfekt knaprig.

500 g blandfärs
3 skivor vitt formbröd, utan kanter
1 dl grädde
1 burk krossade tomater, 400 g
1 gul lök, hackad
1 morot, grovriven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 ägg, uppvispat
1 dl persilja, hackad
1 msk worcestershiresås
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 pkt bacon

Sätt ugnen på 200 grader. Smula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda. Blanda färsen med brödet och tillsätt alla övriga ingredienser utom baconet. Täck botten och sidor, på en avlång bakform som rymmer 1 1/2 liter, med bacon. Låt baconskivorna hänga över kanterna. Fyll formen med färssmeten och vik över baconet till en fast rulle. Vänd formen på en liten ugnsplåt med kanter, ta bort formen och baka färsrullen i mitten av ugnen 1 timme. Ös rullen med skyn som bildas några gånger under stektiden. Tag upp rullen på en skärbräda. Skär den i skivor med en vass kniv och servera den varm med kokt potatis, sås och grönsaker.

1 kommentar:

Fridas kök sa...

Mmm, det såg jättegott ut!