fredag 12 december 2008

Citronkola


Mmm, en alldeles ljuvlig kola med lagom tuggmotstånd och med en riktigt fräsch smak.


5,75 dl socker
3 st citroner, rivet skal och saft från
125 g smör
350 g vit choklad
225 g kokosfett
Koka upp sockret med saften och skalet från citronerna. Sila ner sockerlagen i en tjockbottnad vid kastrull och låt det koka till dess att temperaturen uppgår till 114 grader. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering av sockret.
Tillsätt smöret och låt det koka vidare till dess att temperaturen uppgår till 119 grader. Rör ner den vita chokladen och rör om ordentligt till dess att chokladen smält. Rör därefter ner kokosfettet lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten.
Häll smeten i två ca 25 cm långa brödformar och låt dem stå i kylen i ca ett dygn. Förvara kolan inplastad när den är färdig.

3 kommentarer:

Jennie sa...

Åh så gott och fräscht det här lät! Kommer säkerligen testa det här! :-)

Ulrika sa...

Ååhh ytterligare ett smarrigt godisrecept ser jag!! Och citronkola som är så GOTT!!

Jag skulle egentligen kolla på Rocky roadreceptet igen en snabbis för chokladen håller på att smälta i vattenbadet på spisen just nu, skulle bara kolla hur mycket jordnötter det skulle vara i!
Det är andra omgången av din RR-fudge. En riktig favvo!!

Ha en fortsatt fin lucia! Och tack för dina alltid gulliga inlägg på min blogg!!
Kram! /Ulrika

naturtval sa...

Citronkolan blev väldigt uppskattad. Dock så blev min mer kolafärgad ä din bild :-)
Tack för ett bra recept.
/ Eva