torsdag 18 december 2008

Lakritskola


Såg ett recept med lakritskola som jag bara var tvungen att testa och jag som inte skulle göra mer julgodis, hehe.

M blev iaf eld och lågor när han smakade på dessa och uttryckte bestämt att detta var dom godaste godisarna av dom hemmagjorda vi gjort. Jag kan hålla med, dom är riktigt goda, även om jag mer är för chokladen. Sedan vet jag inte om det är fel att kalla det kola, den blev inte seg utan lite mer åt fudgehållet, lite krämiga.


3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
2 tsk kakao
1 påse turkisk peppar
2 tsk smör

Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper. Pensla med lite fett. Blanda allt utom smör och karameller och koka upp till 120-125 grader eller gör "kulprovet". Rör då och då. Krossa eller mixa karamellerna, vänd ner dem i smeten och låt dom smälta, rör för så du får en slät smet, rör sedan i smöret och häll i formen. Ställ kallt. Skär i bitar. Lägg in varje bit i plastfolie eller smörgåspapper om du vill vara avancerad. Förvara svalt i burk med lock.

2 kommentarer:

Nadja sa...

Dessa låter jättegoda! Min son och jag älskar lakrits, så de måste jag bara prova! Tack för receptet :D

Nadja

Anonym sa...

Åh, så många fina recept! =)
Gjorde lakritskolan både idag och igår, min brorsa älskar dom.
Blev supergoda!!