torsdag 4 december 2008

Kycklinggratäng

Idag har vi äntligen fått bakat ut pepparkaksdegen som jag gjorde i helgen. Degen var suverän att jobba med och pepparkakorna smakade ljuvligt, receptet lånade jag av Kryddburken


Till middag blev det kycklinggratäng med pasta till.

1 grillad kyckling
1 purjolök
1 stor röd paprika
1 äpple
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 msk fransk ljus senap
1 msk tomatpuré
1 msk soja
salt
svartpeppar
1 dl riven ost
Ta bort skinn och ben och skär kycklingen i småbitar. Hacka purjolök, paprika och äpple och fräs det i matfettet. Dofta över curry och pressa ner vitlök. Rör ner creme fraiche, senapen, tomatpurén, sojan och smaka av med kryddor. Lägg kycklingbitarna i en eldfast form och häll såsen över. Strö över osten och gratinera i 225 graders ugn i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera pasta eller ris till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Va roligt att ud blev nöjd med pepparkaksdegen! Det är ju såå gott att provsmaka medans man bakar också... :-)

SKOGSHUSET sa...

Hej!
Imorgon kväll ska vi testa denna kycklinggratängen hemma. Har du några "inside"-tips som du kommit på sedan du gjorde den sist som man bör veta???