tisdag 16 december 2008

Wienernougat

Så enkelt att göra själv och så gott!!!

250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel


Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna. Smält nougaten och hackad choklad över vattenbad. När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln. Häll massan i en avlång form, (typ brödform) som du klätt med bakplåtspapper. Vik ner pappret så den omsluter chokladmassan. Låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär den i bitar.

1 kommentar:

Jennie sa...

Åh dessa älskar jag! Brukar alltid köpa det under julen! :-) Men att det var så lätt att göra själv, det visste jag inte!? Det här kommer jag absolut att testa någon dag, mums! :-)

Ser gärna att du lägger in bild+recept på lakritskolorna sedan! Är superinne på att göra något sådant, köpte nämligen lakritsstänger på apoteket som man har till godis/konfekt/bak etc.

Kram, Jennie.