fredag 26 december 2008

Hallon och blåbärsglass


Efter att ha felberäknat vispgrädden inför julstöket, så var det dags att förbruka lite av den och då passar det ju bra att göra gräddglass, så gott ju.

3 dl vispgrädde
3 ägg
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
½-1 dl hallonsylt
hallon och blåbär, frysta eller färska
Vispa grädden. Tillsätt äggen, florsockret och vaniljsockret och vispa ytterligare någon minut. Tillsätt sylten, hallonen och blåbär efter tycke och smak och rör ner det försiktigt så det inte blandas helt. Häll smeten i en form med plastfolie i botten och täck även med plastfolie. Ställ in i frysen. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla hallon ska ligga på botten när glassen är klar.
Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
Låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad bra att man inte behöver en glassmaskin. Tack för tipset!

Nadja