4-5 pers
1/3 vitkålshuvud, hackad
1 gul lök, hackad
1 gul lök, hackad
ca 5 champinjoner, skivade
½ tsk soja
2 msk ljus sirap
700 g blandfärs
2 ½ -3 dl vatten
2 msk Caramba grillolja
2 ½ -3 dl vatten
2 msk Caramba grillolja
salt och peppar
kött och grillkrydda
Fräs försiktigt vitkål, lök och champinjoner i smör. När det börjat mjukna, häll på sojan och sirapen och krydda med salt och peppar och låt puttra några minuter.
Blanda färsen med vattnet, grilloljan och krydda med salt, peppar och grillkryddan. Lägg i en ugnsfast form med kålröran över.
Grädda mitt i ugnen i på 175 grader i ca 45 minuter.
Idag blev det stekt färskpotatis, brunsås och gele till.
6 kommentarer:
jag har nog nästan aldrig ätit kålpudding, fått för mig att det inte är gott. Antagligen mest för att namnet inte låter så gott. Men nu när man ser receptet så gillar jag ju alla ingredienser, så det blir väl till att pröva sig på detta framöver.
Jag älskar Kålpudding & Kåldolmar. Särskilt när farmor gör det :) Lingonsylt är dock ett måste till.
Hederlig husmanskost , det är grejjer det =)
Kålpudding är ju bara sååå gott! Det borde man ju göra oftare!
Låter jättegott! :P
Kålpudding är en riktig nostalgiker! Tycker inte dina ändringaer gör rätten förnärmad, bara trevligare. Jag brukar tom byta ut sirapen mot honung eftersom jag har lite svårt för den sötsliskiga smaken. men det kanske är lite väl vågat...
Oooohoooo , nu blev jag supersugen på kålpuddning ,det måste planeras in på menyn snarast!!! Har jag ju inte lagat sen i höstas. Kåldolmar är något som ska fixas också...
Skicka en kommentar