onsdag 24 juni 2009

Tonfiskbaguette

Jaha, då har denna dagen också gått och varmt som bara den. I morse for vi på Nossebro marknad och äntligen har jag fått köpt en gäng stora tyllar. Kvällen har gått åt till hundkursavslutning, inte skoj alls att kursen är slut för nu får vi vänta två månader på nästa kurs. Avslutningen var iaf toppen och det stod tävling på schemat. Utföra olika moment på snabbast tid. Pricken skötte sig exemplariskt och vi kammade hem första platsen vilket jag aldrig kunnat drömma om. Så kul, ni får en bild på hur vi laddade upp i eftermiddags inför kvällens bravader.


Till middagen var man ju inte precis sugen på varm mat, så det fick bli en saftig och god tonfiskbaguette.

1 baguette

1 portionsbaguette
philadelphia vitlök örter
1 liten burk tonfisk (ur Abba's 3-pack)
ca ½ dl creme fraiche
1-2 msk majonnäs
ca 3 msk röd lök, finhackad
dill, hackad
några droppar citronsaft
1 kokt ägg, hackat
salt och peppar
Garnering:
½ pkt knaperstekt bacon
sallad
tomat
gurka

Blanda tonfisken med creme fraiche och majonnäs, rör i röd lök, dill, citronsaft och ägg. Smaka av med salt och peppar.

Skär baguetten och smöra med philadelphia. Lägg sallad i båda ändarna. Klicka i röran. Lägg på baconet och garnera med tomat och gurka.




6 kommentarer:

Växelhäxan från norrland sa...

Jo här lyser solen och det är vamt och skönt..
Ska gå ut och vattna blommorna innan dom kroknar in, har sagt det i en timme nu..
Ut och slås med myggen...
Ostkakan är jättegod, kan verkligen rekomendera den...

Leilosh sa...

O vilken underbar paj och baguett, men jag får baka mindre nu måste tänka på sommarkläderna

Swedish Mike sa...

Lysande recept!

Jag hade inte tankt pa att ha knaprig bacon pa tonfiskmackor - maste provas nu.. ;)

// Mike

Marias Kakburk sa...

Tack snälla:)!

I Nadjas kök sa...

Din hund är så fin. Gratulerar till första plats.

Nadja

emilia sa...

Det är så härligt nu när det är varmt, vilken gullig hund!