tisdag 23 juni 2009

Wettex 60 år

För några dagar sedan damp det ner ett paket med Wettex dukar i brevlådan.

Dom har förnyat utseendet på disktrasorna eftersom dom firar 60 års jubilem i år. Själv köper jag ofta Wettex, men jag visste faktiskt inte att dom var helt nedbrytbara och ska hamna på komposten eller sorteras som wellpapp.

Här kommer lite förslag på vad mer man kan använda dom till (förslag från Wettex), några lite mer udda än andra i mina ögon =), jag kommer nog endast använda mina till just torkning även i fortsättningen.


Ta bort smink

Byt ut våtservetterna vid blöjbytet

Stoppa en bit i tån på pjäxan el vandringskängan för att suga upp fukt

Odla krasse på den

Klipp ut små blommar och pynta paket med

Tillverka glasunderlägg

Polera bilen

Torka av cykelsadeln efter en regning dag

Klipp i småbitar och använd som konfetti vid ett bröllop

Lägg den på komposten och se den försvinna på 6 veckor

6 kommentarer:

I Nadjas kök sa...

Haha, vilka idéer...Den skulle kännas konstigt att ta bort smink med en Wettex duk, men egentligen så skulle det gå. Att ha den mellan tårna skulle väl bara skava eller?

Kul läsning i alla fall :D

Nadja

Mia sa...

Fint mönster! Själv gillar jag inte wettex.. Tycker den känns len och svampig för att kännas bra i köket.. Men att ha istället för våtservett var ju en bra idé =)

Lisa sa...

torka av sadel: Ja. Polera bilen: Ja. Dekorera paket: Nej.

Pernilla sa...

haha :) det var inga dåliga grejer man kunde göra med en wettex-trasa! fast jag vet inte om jag skulle vilja ha det kastat över mig på mitt bröllop direkt ;)

Anonym sa...

Jag vet att en wettexduk (eller liknande av annat fabrikat) har klippts till och stekts för att kamouflera sig som pannkaka. Ett fint practical joke.

Emilies Skafferi sa...

Haha ja man kan använda dem till mycket det märker jag det.. Vissa lite udda som sagt men.. Använder alltid bara wettex, tycker de är mycket bättre än andra trasor. + att de kan återvinnas! Fint nytt mönster också.