tisdag 22 september 2009

Het räkgryta

Som ni märker hinns det inte uppdateras lika ofta här som innan och det beror ju helt enkelt på att jobbet stjäl mycket tid och då är det inte alltid jag som står vid kastrullerna här hemma. Jag läser dock alla härliga kommentarer och svarar på kommentarerna även om det ibland kan ta lite längre tid.
Förresten är det någon som har blogspot och som har fått samma problem som jag med att inte få mail när det kommer nya kommentarer? Har funkat fint förrut men för några dagar sedan slutade det funka, mycket irriterande och att söka på supporten verkar totalt hopplöst. Hoppas iaf att det löser sig, men om jag missar kommentarer som ni gör på äldre inlägg och jag inte svarar så har jag tyvärr inte sett det.



Jag är ju inget stort fan av mat som kommer från havet, tonfisk är nog det enda jag gillar. Detta receptet är dock supergott även om jag pillar bort en och annan räka och lägger lite diskret på M's tallrik =)


ca 4 pers

ca 400 g skalade räkor
½-1 krm cayennepeppar
1 liten burk champinjoner
1 purjolök, strimlad
1 röd paprika, strimlad
2 vitlöksklyftor, pressade
4 msk tomatpuré
1 tsk soja
1 burk creme fraiche
½ tsk italiensk salladskrydda
2 ½ dl matlagningsgrädde

Fräs champinjoner, purjolök, paprika och vitlök i smör i en kastrull. Lägg i tomatpuré och soja och blanda väl och låt fräsa med nån minut. Lägg i creme fraichen, salladskryddan och grädden och låt puttra några minuter.

Servera med ris.

13 kommentarer:

Anna sa...

Den där räkgrytan hade jag älskat för jag är ju tokig i både räkor och stark mat! :) Jag gjorde faktiskt skaldjur i gul curry häromdagen för att testa en av produkterna från Santa Maria och det blev riktigt gott!! :) Hoppas allt är finemang med dig! Kram

Tina sa...

Gott lät det..går säkert byta ut räkerna till nått annat gott tex kassler eller skinka.... för allt de andra blir säkert till en god blandning =)
Ha det gott!
Kram

Mia-En bondhustrus godispåse sa...

Tack för ditt grattis =)
Jag hoppas också att illamåendet vänder snart.. Fy vad det är hemskt det är..
Jag är inte heller förtjust i fisk och skaldjur så jag hade nog haft kyckling i istället.
Ha det så bra =)

Carro sa...

Mamma brukar göra något liknande (som jag ääälskar) Förälskade räkor kallar vi dem =)

Pernilla sa...

jag har också jättesvårt för skaldjur så jag förstår att du petar bort dem ;) det andra verkar gott ändå, man kanske kan byta ut räkorna mot quorn eller något vitt kött istället, har du testat det?

Moa sa...

Mm, det ser riktigt gott ut!
Roligt att du är med i tävlingen.
Lycka till;)

emilia sa...

Den såg jätte god ut! Räkgrytor brukar vara himla gott

Ninni sa...

Jag hade blogspot ett par månader och har nyligen lagt ned sidan. Jag har ALDRIG fått nåt mail om kommentarer på sidan!! Visste inte ens att funktionen fanns..haha!
Ser smaskigt ut..men inga varma skaldjur för mig. Däremot en läcker räkmacka...säger man inte nej till precis..hehe!
Ha det gott..
Kram Ninni

Mor-Mia sa...

Härligt med en het gryta nu i höst tider. Tråkigt att det krånglar med kommentarerna via mail. Själv har jag inte märkt av någonting.

Hälsningar
Mia

Martina sa...

Jag trodde alla älskade skaldjur :-) Bor man på västkusten som jag så är man ju uppfödd på räkor och kräftor. Snart blir det förhoppningsvis hummer för mig... Räkgrytan ser jättegod ut, måste testa.

lina sa...

Mums vad gott! Själv är jag tokig i allt som kommer från havet, skulle nog kunna leva på fisk och skaldjur:)

NorbergBlogg sa...

Detta verkar ju också veäldigt gott. Nu blir jag hungrig av all mat du lagt ut:)

Anonym sa...

Hej vilken "supersmaskig" blogg du har!! Massor med härliga recept!! Har du provat att fräsa curry och pressad vitlök i en stor klick smör och sedan vända ner räkorna i "fräset" med lite vitt vin? Man kan ta ur räkorna(så de inte blir torra) och sedan slå på lite grädde, koka ihop allt för att sedan lägga tillbaks räkorna före servering. Den räkröran är enkel, men smakar mums!!! kram Marie