torsdag 15 oktober 2009

Baconfylld kycklingfilé med örtsmör

Nu har det varit mycket kyckling på bloggen det sista, men det är något som vi gärna äter här hemma för att det är ju så gott och sedan lätt att variera. Örtsmöret var verkligen pricken över i:et, så himla fräscht och gott smakade det.

Detta recept har jag hittat när jag kikade i mina utklipp och jag gissar från att det kommer från tidningen Allers. Som vanligt har jag svårt att hålla mig till receptet till punkt och pricka, så lite ändrat är det.


4 pers

100 g champinjoner, finhackade
1 pkt bacon, strimlat
salt och peppar
3 msk persilja, hackad
4 kycklingfiléer
Örtsmör:
100 g smör
1 vitlöksklyfta
ca ½ dl hackad persilja
1 tsk torkad dragon
2 msk gräslök, finskuren
1 tsk citronsaft
flingsalt

Börja med smöret, jag körde min i matberedare, men om man får fram smöret i tid går det ju bra att röra ihop smöret, pressa då vitlöken.

Lägg smöret i bitar i en matberedare, lägg i skivad vitlök, persila, dragon och citron. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera smöret rumstempererat.

Sätt ugnen på 175°.

Fräs champinjoner och bacon i lite smör i en het stekpanna. Salta och peppar och rör ner persiljan. Ställ åt sidan.

Skär upp kycklingen på längden och vik ut varje filé till en stor platta. Banka ut dom lätt och salta och peppra. Bred baconblandningen över köttet och rulla ihop filéerna. Fäst ihop med tandpetare.

Bryn rullarna runt om i lite smör så dom får fin färg. Lägg över dom i en ugnfast form och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Skär rullarna i skivor och servera med örtsmöret, dillrullad potatis och sallad.

16 kommentarer:

Veronica sa...

Den var smarrig vill jag lova.
Jag gillar din sida.
Gjorde brownieformar häromveckan.
Herregud så goda :-D

Ha en bra dag!
/Veronica

Martina sa...

Javisst är det gott med kyckling, finns så många variationer. Har du testat den ekologiska kycklingen ifrån Bosarp. Har hittils bara hittat den på Coop men inte köpt den själv.

Växelhäxan från norrland sa...

Kyckling är ju bara så gott..
Ha precis gjort en klar i lergrytan igen..
Hur går för dig på jobbet?
Kommit in i rutinerna igen?
Det brukar ju gå fort att komma tillbaka..
Ha en bra dag

Marie//Tekla Maräng sa...

Detta recept skrivs upp omedelbums oooh vad gott det både låter och ser ut.Tack
Kram!

Pernilla sa...

kyckling kan man lätt äta varje dag utan att tröttna :D och det här såg ju jättegott ut, kyckling och bacon går ju jättebra ihop!

hoppas du har en bra torsdag!

Anonym sa...

Mums vad gott det ser ut, jag älskar kyckling :)

Kram Åsa

Tina sa...

Jag håller med dig kyckling är en klar favorit även här, mycke för att det är så mört och de finns en hel del att variera med smaker och en massa upplägg av rätter.
Ha en skön kväll!

Camilla sa...

Mumma, vilken bild, ser jättegott ut!

Jag älskar sås till mat, kan inte med när det är för torrt :D

Du, din sida var så trevlig så jag var tvungen lägga till dig på bloglovin! Bra inspirationssida! Tack!

Hanna sa...

Mmm va smarrigt:) Vi brukar linda bacon runt kycklingen, då blir den inte så torr:)

Hanna sa...

Ja, det går ju att variera kyckling i det oändliga! Det där såg väldigt gott ut.

Filibabba sa...

å vad gott det ser ut! :)

Fröken Tindra sa...

Vad gott det där lät! Måste provas snart.
Kram!

I Nadjas kök sa...

oj oj oj,jag älskar kyckling och detta verkar vara supergott!

Lena sa...

Hoppas du har bästa Söndan :)
Kram Lena

Veronika sa...

Fy va gott! måste lära mig laga lite sån där mat känner jag :)

Katja sa...

Mumma, det där vill jag testa ;) Man ska vara tacksam att man kan få barn.. dom som blir på smällen första andra gången.. alltså visst kan dom längtat.. men.. det blir väl ändå inte samma sak att försöka år efter år? :S Hmm.. jag vet inte.. inte varit där.. Nå vad händer i höst annars?