fredag 2 oktober 2009

Baconlindad fläskfilé med gräslöksost

Förr åt vi denna rätt ofta som kvällsmat, men sedan barnen kom har det blivit mer sällan eftersom man vill ha något snabblagat på kvällen. Fläskfilén är iaf toppengod. Och jag säger det än en gång, Lohmanders bearnaisesås är svårslagen.

Och förresten glöm inte fota eran frukost i helgen för än så länge är chansen stor (pga av lite inskickade kort) att vinna en årsförbrukning med musli.




ca 4 pers

1 fläskfilé
1 msk olja
½ tsk soja
1 msk chilisås
grillkrydda
salt och peppar
2 pkt bacon
100 g gräslöksost, eller annan färskost

Blanda olja, soja, chilisås och kryddor och pensla köttet med marinaden, låt gärna ligga och dra nån timme.

Sätt ugnen på 225 °.

Snitta en fåra längs med fläskfilén och fyll den med osten. Linda in fläskfilén i bacon. Bryn filén runt om i en stekpanna. Lägg filén med snittet uppåt i en ugnssäker form. Vispa ur pannan med lite vatten och häll det i ugnsformen. Stek i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 68°.

Servera med valfri potatis, bearnaisesås och en god sallad.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppar över din tävling om massor av musli, äter inte så mycket kolhydrater längre. Men skulle gärna tävla om en årsförbrukning av fläskfilé. Den ser god ut ;)
Ha en bra helg. Birgitta

Lena S sa...

Hej!
Nu har jag nominerat din blogg. Tycker den är full av godsaker. Har provat på en hel del, mest bakverk.
Tack för en bra blogg och trevlig helg!
Hälsningar Lena S

promenader på landet sa...

Vilken jättegod fredagsmiddag! Kram Maria

Anonym sa...

Mums! Det där lät väldigt lockande! :)

Trevlig helg på er!

Veronika sa...

Du det där ska jag garanterat laga någon dag! Blev nästasn sugen nu fast jag proppat mig fylld med godis! Förstår inte vart du får all inspiration och ídéer ifrån!

Åsa/ En Sida Med Mat sa...

Håller helt och fullt med dig ang Lohmanders!!

Har nyligt upptäckt den "hotta" varianten av bearnaisesås, jättegod!


Lustigt det där med matvanor före och efter barn.....man får helt klart tänka till mer nuförtiden!


Hoppas du får en trevlig helg!/Åsa

bakmammorna sa...

mmm. gott! vilket härligt fredagsmys!

Sublim design och Blossom kitchen sa...

Ser super gott ut:)jag brukar linda in min kycklingfilé med bacon.Nästa gång får jag prova att linda in fläskfilé.
kram/S

Tina sa...

Ser underbart gott ut...men ack nu får godis tarmen vila ett tag för oss här herr o fru ;)...Ha en skön helg!!

Hallon & Blåbär sa...

Lena S: Tack vad glad jag blir, hoppas jag även i fortsättningen ska kunna inspirera dig =)

Katarina L sa...

Fläskfilen blev riktigt sftig och god! Åt den med dessa potatisar http://www.youtube.com/watch?v=0mYK2lLowkI&playnext_from=TL&videos=MM6W-0Kp9QA&feature=sub