ca 300 g blandfärs
ca 100 g vitkål, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 msk kalvfond
1 tsk soja
1 nypa socker
1 vitlöksklyfta, pressad
grovmalen svartpeppar
ca 8 ark filodeg
olja till pensling
Sätt ugnen på 175°.
Fräs färsen och tillsätt vitkål och lök och fräs ytterligeare nån minut. Tillsätt fond, soja socker och svartpeppar. pressa ner vitlöken. Låt puttra tills vitkålen mjuknat.
Lägg ut dubbla ark med filodeg. Dela i tre eller fyra remsor, beroende på hur stora rullar du vill ha. Pensla lätt med olja.
Fördela 1-2 stora msk fyllning i ytterkanten på varje remsa. Vik degen ett varv över fyllningen. Vik in kanterna ½-1 cm, håll ihop och rulla ihop rullen.
Pensla rullarna med olja. Lägg i en ugnsfast form och grädda tills dom får fin färg, ca 20 minuter.
Servera med en god sallad och sweet chili creme.
11 kommentarer:
Aldrig gjort såna här rullar själv. Verkar ju som jag skulle kunna klara av det ;-)
Hur gör man med fryst filodeg? Låter man hela rullen tina innan man rullar ut den? Jag är supergrön och vill lära mig
vad gott! finns det filodeg på typ maxi eller du köper det i asiatiska affärer? skulle vara kul att prova på att göra det här!
Mumms! Detta ska jag verkligen ta och prova!
I Love filorullar! Så himla knaprigt och frasigt, nam nam!
CrimsonAnna: Ja, jag tinar rullen först, innan jag rullar ut den. Det som jag kan tycka är lite synd är att den förpackningen jag brukar köpa innehåller så många ark, att det oftast blir en del över. Men gissar att det är smällar man får ta.
Gott, gott! Hålller med dig om att det är väldigt många ark i paketet, får alltid slänga några...
Ser jätte gott ut :) Hoppas du får en bra helg!
Mumma.. :o) Vad tkr du annars om vårrullar som man köper på påse, tror det är felix :o) Tack, tack o tack.. jo, jag måste stå på mig säger psykiatrisköterskan min hihi! Hur mår du?
det här är verkligen något för mig, älskar filodeg med fyllning. Det blir så knaprigt och gott.
Vi brukar göra vegetariska filodegsrullar. Det här låter toppengott, ska provas!
Skicka en kommentar