1 paj
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning:
ca 500 g blandfärs
1 gul lök, hackad
½-1 påse taco spice mix smoked chili garlic
½ burk chunkey salsa medium
ca 1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 burk majs
Täcke:
1 burk creme fraiche
ca ½ dl majonnäs
1 dl sweet chilisås
ca 10 cocktailtomater, halverade
ca 1 ½ dl riven ost
grovmalen svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen snabbt och lägg degen att vila kallt ½ timme.
Sätt ugnen på 200°.
Bryn färs och lök i en stekpanna. Tillsätt krydda, salsa, fond och vatten och låt puttra till vattnet är inkokt. Vänd sist ner majsen och ta av från plattan.
Täcke: Blanda ingredienserna till täcket.
Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Fyll det gräddade pajskalet med färsen och täck med täcket.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.
9 kommentarer:
Låter jättegott! Jag gillar verkligen känslan att använda småslattar som finns kvar i kylen + att det brukar bli oväntat gott. :-)
Inget slår ju en god paj med en god sallad till.
Denna varianten var ju spännande.
Mmmmm.. Ser himla gott ut!! :-)
Lät som en riktigt god paj! Den Tacokryddan har jag inte testat än.
Hoppas allt är bra!
Paj är bra när man ska kylskåpsrensa.. Den där såg jättegod ut!! :)
Låter jätte gott!
taco spice mix smoked chili garlic lät väldigt intressant, var har du funnit den?
Ja nu blev jag sugen på tacos... Såg väldigt gott ut det där, men jag försöker köra lchf ett tag. Men man kan ju alltid skippa pajdegen.
http://smaskelismaskens.blogspot.com/
Se där var det en paj med! =) paj är så smarrigt och härlig sommar mat. Ibland är det inte så dumt med kylskåpsrens ;)
Skicka en kommentar