Dessa kärleksmums åkte med i fikakorgen till midsommarstången.
1 långpanna
5 ägg
4 dl socker
4 ½ vetemjöl
4 ½ vetemjöl
1 msk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 g smör, smält
200 g mörk choklad, hackad
Glasyr:
3 ½ dl florsocker
1 msk kakao
4 msk smör, smält
2-3 msk starkt kallt kaffe
Garnering:
25 g vit choklad
Sätt ugnen på 200°. Klä en långpanna (ca 40x35 cm) med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda vatten och smält smör och rör ner det. Vänd även ner chokladen.
Häll smeten i långpanna och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
Blanda ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Riv över vit choklad. Skär i rutor.
9 kommentarer:
Jättehärlig bild på bakverk som ser kladdiga och riktigt goda ut! =)
Vilken somrig och fin bild! De ser helt perfekta ut :)
De ser riktigt gott ut! Var längesen jag bakade kärleksmums, och det som är så smarrigt :)
ååh jag har varit såå sugen på kärleksmums flera dagar! Måste verkligen göra dem nu!
Mumsfillibabba. Gjorde också kärleksmuns till majstångsresningen.
Ha en bra vecka!
kram Ullis
Kärleksmums är alltid lika gott, tröttnar aldrig!
Hej!
Vilken otroligt mumsig blogg du har =)
Vill tipsa om en tävling jag har i min blogg där man kan vinna ett namnsmycke :-)
http://sockerrus.wordpress.com/2010/06/28/bloggens-forsta-tavling/
Ha det gott!
/Lisa - Sockerrus
En riktig klassiker!! Sååå gott!!
Åh jag älskar kärleksmums, men har ett annat recept! Ska absolut testa detta recept också lät supergott :)
Skicka en kommentar