Då åt vi den kall ihop med en couscoussallad, igår åt vi den varm med till grönsakscouscous. Så den passar både som varm och kall. Kan definitivt tänka mig att stoppa dom i picknicmackan eller varför inte som en del av buffén.
1 kg kyckling, strimlad
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl olja
2 msk soja
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk röd currypasta
ca 2 tsk malen ingefära
½ pressad apelsin
1 msk honung
2 msk grillolja, orginal
1 msk hönsfond
2 krm spiskummin
2 krm chilipulver
2 msk tomatpuré
ev lite cayennepeppar
Couscous:
couscous+vatten enl förpackning
1 msk kycklingfond
1 msk kycklingfond
1 msk olja
1 msk smör
1 tomat, tärnad
1 tomat, tärnad
5 cm purjolök, finhackad
½ liten röd lök, finhackad
½ dl paprikasallad, hackad
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225-250°.
Häll upp kyckling och marinad på en plåt och stek i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Rör om en gång efter halva tiden.
Grönsakscouscous: Koka upp vattnet med fond och olja. Häll i couscous och låt dra.
Vänd ner smöret och grönsakerna.
Servera med sweet chilisås.
8 kommentarer:
Ser jättegott ut!
Låter supergott!
Så gott det ser ut!! :)
/Jenny
Gott såg det ut, något för mig som älskar kyckling. Tycker det är perfekt mat nu på sommaren, lagom lätt.
Vilken trevlig blogg du har! Och fina foton, det ser väldans smaskigt ut :-) Något jag får prova i helgen!
Grillad kyckling är ju såå gott!
Ser jättegott ut och är garanterat gott!
Lite svårt för couscous, gillar bulgur mer :)
Ha en fin helg.
/A
http://www.maxiander.se
Ser mumsigt gott ut.
Ha en skön helg!
Kram Ullis
Skicka en kommentar