måndag 8 december 2008

Italienska chokladbiscotti


Har även idag pysslat med lite grejer inför jul, hemmagjorda klappar är ju kul att ge bort. Dessa blev goda och knapriga. Gott att doppa i en kopp starkt kaffe.


150 g hel sötmandel
75 g rumsvarmt margarin
300 g strösocker (3,3 dl)
3 ägg
380 g vetemjöl (knappt 7 dl)
20 g kakao (0,5 dl)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad med lemon lime smak (Fazer)

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Rosta mandel med skal högt upp i ugnen 5– 10 minuter. Passa noga.
3. Hacka mandeln grovt.
4. Rör smör och socker poröst. Vispa ner äggen ett i taget.
5. Sikta samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker. Vänd ned i sockerblandningen.
6. Rör ner hackad mandel och hackad choklad i smeten. Blanda samman till en deg.
7. Forma 4 längder på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
8. Grädda på nedersta falsen i 20 minuter. Ta ut plåten.
9. Sänk värmen till 80–100 grader.
10. Skär längderna i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem cirka 40 minuter i ugnen eller tills de är torra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag har också problem med röstningen!! Himla dåligt! Alla som jag försökt röstat har varit med om samma sak..! Men jag har mailat han som håller i sidan : staffan@matboken.se . Du får hemskt gärna också maila och uppmana om problemet så att de kan göra någonting åt det, annars blir det ju ingen rättvis röstning!
:-( ..

Dina biscotti ser föröverigt jätte goda ut! :-)

Och tack för att du försökt rösta!
Kram, Jennie

Luvan sa...

Supergoda biscotti! Jag har länge letat efter ett bra recept på chokladbiscotti och nu har jag äntligen funnit det. Perfekt knaprighet och väldigt gott med vit choklad i. Ska prova med hasselnöt nästa gång. TACK!