lördag 13 december 2008

Maraboufudge


Mmm, marabou!!!! Sååå sötsliskigt god, vill man ha den mindre söt, kan man använda en mörk choklad. Har blivit en klassiker på vårat julbord.


3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g marabou choklad (mörk eller mjölk)

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, låt koka tills temperaturen är 120 grader. Rör i smör och honung och låt koka ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen.Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner chokladen och rör tills den smält.Klä en form ca 20x25 med smörpapper och häll smeten på den. När den svalnat skär den i bitar.

2 kommentarer:

Mindy sa...

hej! tänkte bara säga att jag ÄLSKAR din receptblogg. Har provat massor med grejer, framförallt godis, men jag ska nog ta mig över till maten med. Underbart! tack :)Mvh Mindy

Hallon & Blåbär sa...

Hej Mindy!

Kul att du gillar bloggen och jag hoppas att även maten ska smaka bra =)

Mvh Jessica