lördag 20 december 2008

Pepparkaksrutor med frosting


Denna kaka är bara helt fantastiskt god och julig, så den är ett måste att göra till jul. Sååå gott med pepparkakssmaken och frostingen.

1 kaka, ca 18 bitar

150 g smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 1/2 dl gräddfil
Frostning:
100 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna 22x32 cm eller klä den med bakplåtspapper. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Blanda samman alla de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Tillsätt sist gräddfilen och rör varsamt smeten slät. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Ta ut kakan och låt den kallna i formen. Blanda samman alla ingredienserna till frostningen till en slät kräm. Bre ut krämen över kakan. Skär upp i rutor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh gud vad gott!! :-)

Granlund sa...

Det där låter jäkligt gott... :) Ska prova när jag får tillfälle!