Schnitzel Cordon Blue
4 pers
benfri kotlett, 2 tunna skivor/pers
salt
peppar
4 skivor rökt skinka
4 skivor västgöta klosterost eller annan smakrik
1 äggvita
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg + äggula
2 dl ströbröd
Banka försiktigt ut köttskivorna. Salta och peppra. Lägg en skinkskiva och en ostskiva på 4 av köttskivorna. Pensla köttkanterna med äggvita och lägg dom andra köttskivorna ovanpå. Tryck ihop kanterna ordentligt, låt dom ligga en liten stund så dom "limmar" lite. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dom sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt dem vila i 15 minuter. Stek på medelvärme tills schnitzlarna fått fin färg och osten börjat smälta. Servera genast.
Champinjonsås:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 -5 stora färska champinjoner
mjölk
grädde
½ kycklingbuljongtärning
några droppar soya
½ msk röd vinbärsgelé
salt och peppar
Ansa och skiva champinjoner. Fräs svampen i smöret, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och grädde i omgångar, till lagom konsistens. Tillsätt buljong, soya och gelé. Salta och peppra. Låt sjuda 10 minuter på svag värme, rör om då och då.
2 kommentarer:
Åh jag verkligen älskar Cordon Bleu "spetsat" kött! :-)
Så himla gott! Favoriter är nog på kyckling , ätit det många gånger utomlands men den godaste var nog i London. Mums!
Det här måste jag göra någon dag, hade helt glömt av denna underbart goda sak!
Men jösses vad gott det där såg ut. Det riktigt vattnas i munnen.
Nadja
PS! Det går bra med sockerkaksmix istället för sockekaka eller kaksmulor i arraksbollarna
Skicka en kommentar