tisdag 9 december 2008

Tacotårta med philadelphiaost

Idag var en sån där dag med total beslutsångest över vad vi skulle äta till middag. Tog iaf upp köttfärs och tänkte "jaja, får väl bli spagetti och köttfärssås", inget ont om spagetti och köttfärssås för det är riktigt gott, men det är ofta det står på menyn när man har små barn. Bestämde iaf att jag, barna och Ettan skulle ut och gå en promenad när det faktiskt är fint och kallt väder, så skönt med lite minusgrader och inte den här jäkla leran. Under promenaden drog jag mig till minnes ett recept som en av mina besökare här på bloggen gett mig för två veckor sedan och som lät väldigt smarrigt. Så när vi kom in konstaterade jag att allt till tårtan fanns hemma. Så till middag blev det "Tacotårta med philadelphiaost" och jag måste verkligen TACKA dig "Växelhäxan från norrland", för det blev bara tokgott. Så tack du räddade våran middag idag.
Lade till lite tomat och tacochips.


ca 5 pers


700 g köttfärs
1 lök
1 tacokryddpåse
1 burk tacosås (använde medium)
2 askar philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 röd paprika (använde gul)
2 tomater, i bitar
1 förp tortillabröd
100 g riven ost
tacochips

Stek köttfärsen och löken och blanda i tacokryddpåsen. Blanda philadelphiaost, crème fraiche, tacosås, paprika och tomat. Rör om tills det inte är några klumpar. Blanda röran med köttfärsen. Smörj en sockerkaksform med löstagbar kant. Varva bröd och köttfärsröran. Avsluta med bröd, några tacochips och riven ost. Ugn 200º i ca 30 minuter.
Servera med en god sallad.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mums, du det här ser väldigt väldigt gott ut. Det måste jag prova någon gång.

Nadja

PS! jag kommer nog lotta ut någon av strösselburkarna inom den närmsta veckorna, så håll utkick.

Anonym sa...

Detta är ju bara så himla gott.. jag som just njuter av en nybakad pepparkaka.. hur ska detta sluta.. vi får ta dieten efter Jul;-)

Anonym sa...

Hej och tack för besöket på min blogg. Den här tacotårtan var ju lite annorlunda och verkar jättegod. Den måste ju testas. Ha det gott//Solan

Växelhäxan från norrland sa...

Hej
Det är vxlhäxan från norrland här.
Ja visst är den god tacotårtan inte så tokig.
Jag är medlem på en receptsida som heter, http://www.matklubben.se, har lagt in lite recept där.
Tycker det är en himla bra sida..
Sitter just nu och letar nya recept på julgodis och tror att jag måste prova en ischoklad med schweizernöt i och även rocky road fudge, låter väl inte dumt..
Passar på att önska God Jul och Gott nytt år.
Jo just det jag heter theerk på matklubben...
Mvh
En väldigt frusen vxlhäxa från norrland -15 grader brr brr

Anonym sa...

Men oj, det där såg riktigt läckert ut!! Gott kan jag tro! Det måste vi prova, tacotårta! Tack för tipset! Ha en trevlig dag!