ca 25 st
200 g sötmandel
3 dl florsocker
2 äggvitor
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
2 äggulor
1 tsk kakao
1 påse daimkulor
Garnering:
200 g choklad
1 tsk matolja
1 tsk matolja
Sätt ugnen på 200º.
Mixa eller mal mandeln. Blanda mandeln med florsockret. Vispa precis bara sönder äggvitorna i en annan bunke, med en handvisp. Rör ner äggvitan i mandelblandningen. Rör ihop väl.
Klicka ut ca 25 kakor på ett bakplåtspapper. Om man vill ha dom jämna och runda blöter du ett finger i vatten och jämnar till kakorna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 minuter. Låt kakorna kallna ordentligt.
Gör under tiden smörkrämen. Rör ihop smöret med florsocker och kakao. Rör sedan ner äggulorna, blanda väl. Krossa daimen, rör ner daimkrosset i smörkrämen. Fördela smörkrämen över kakorna, gärna så dom blir lite toppiga. Ställ i frysen ett tag.
Smält chokladen. Rör i oljan. Doppa kakorna i chokladen. Låt chokladen stelna. Kakorna går bra att frysa.
25 kommentarer:
Har följt din blogg ett bra tag men aldrig kommenterat förut, men nu var jag tvungen. Brukar inte gilla vanliga biskvier, men de här lät väldigt goda. Måste testas!
Åh, vad goda dom såg ut! Jag måste testa och baka såna någon dag. (:
Slurp! Kan inte vara annat än gott!
Oj så gott det lät! Blev riktigt sugen!
AAAAAAAAAAAAh jag ÄLSKAR ÄLSKAR biskvier..när kan jag komma haha!
Noblesskakorna verkar också mkt goda!!
Har precis avslutat en helg på jobbet och är mer död än levande..
Ha det gott!
KRAMIS
Titta här kom de ju de efterlängtade dajmbisvierna. Jag måste bara säga att de verkar sjukt goda!!
jag har en alldeles särskild relation till biskvier (om man nu kan ha en relation till kakor). när jag var liten och gick på kondis och stod och valde kaka vid glasdisken pekade jag alltid på biskvierna. underbar sötma i botten, skön konsistens i mitten och kompleterande intensitet och beska på toppen med den mörka chokladen. nu ger du bakelsen en ytterliggare dinemsion; små daimkulor=)
mums mums mums säger jag bara! det där såg verkligen ut att vara något utöver det vanliga!!
Va kul att du tycker de! :D
åh muuums! Låter otroligt smarrigt!
Biskvier är bland de godaste bakverken jag vet, och att tillsätta daim låter som en perfekt kombination!
va goda de ser ut!!!!måste ta o baka dessa biskiver någon gång
alla andra har ju redan skrivit det jag tänkte skriva ;) men jag säger väl det igen då; biskvier är ju ett av de allra godaste bakverken, och tillägger man daim så måste det ju bli lyckat! mmmm.
Mmm, måste ju absolut testas! :-) Jag älskar biskvier!
Kul att du provat att göra noblessekakorna! Kanske kommer jag också prova att ha vetemjöl i någon gång... Tanken med allt smör är dock att de ska vara "knäckiga". :-) Det roliga är att om jag försöker dra ner på smöret och bjuder svärfar så märker han det direkt. "De är inte så knäckiga och sega som de brukar vara!", säger han. :-)
Det ser riktigt smaskigt ut!
Låter sjukt gott!
Måste testas mmmm
de ser tokgoda ut!! mmm... vilken tur att jag har lite dajm hemma nu, nu saknas bara biskvierna, men det får nog vara idag :-)
Dessa verkar helt underbara, ska absolut testa imorgon. Idag blev det matbröd.
Superbra tips för mig som har en glutenintolerant kompis. Nu ska jag allt baka åt henne!
oj oj så gott med daim i..
Fika sugen blir man då..
Hoppas ni fick sol på kalaset igår, gästerna måste ju iallafall ha varit mer än nöjd med alla goda kakor som du bakat...
Dom ser jätte goda ut, en perfetkt efterrätt=)
Hej Cecilia!
Kul att du följer bloggen. Biskvierna fick bra betyg av kalasgästerna igår, så jag tycker absolut att du ska testa.
Ha en bra dag!
Oh, så gott. Biskvier är en stor favorit. De här låter jättegoda. Kan man få ett dussin levererade?? :)
Hoppas allt är gott, trots att sommaren inte riktigt vill infinna sig.
jag tror minsann du lyckades skicka hit lite sol för nu skiner solen där ute :) det tackar vi för!
Mmm, de låter riktigt goda! Kanske tar och provbakar dem framöver ;-)
Skicka en kommentar