4-6 pers
400-500 g grytbitar, idag använde jag fläskkött
grillkrydda
1 pkt bacon
ca 1 liter vatten
2 gula lökar, klyftade
2 vitlöksklyftor, skivade
1 köttbuljong
1 msk rödvinsvinäger
1 msk rödvinsvinäger
paprikapulver
salt och peppar
1-2 msk gelé
2 stora morötter, skivade
15 cm purjolök, strimlad
½ gul paprika, strimlad
3 dl matlagningsgrädde
några droppar soja
1 msk maizena
Stek köttet så det får en fin stekyta i en stekpanna i lite smör. Lägg över i en gryta och vispa ur pannan med hälften av vattnet och häll i grytan. Stek baconet och häll över det i grytan, vispa ur med resten av vattnet och tillsätt i grytan. Lägg i lök och vitlök och tillsätt buljong, vinäger, paprikapulver och smaka av med salt och peppar. Vattnet ska täcka köttet. Häll på mer om det inte gör det. Låt grytan puttra på svag värme under lock ca 1 timme.
När man börjat koka riset är dags att hälla i grädden och gelén i grytan. Tillsätt även resten av grönsakerna och sojan. Koka ytterligare 15 minuter.
Blanda maizenan med lite vatten och red av grytan och låt puttra nån minut till.
Servera med kokt ris.
10 kommentarer:
ja köttgryta passar verkligen nu när det börjar bli kallt och ruggigt :-)
Vad gott med en riktig höstgryta! Ha en skön helg! Kram Maria
Här skulle det suttit fint med en gryta idag, så kallt och ruggigt. Jag värmde mig med en soppa i stället, gick fint det med :)
Grytor är aldrig fel. Det bästa är att de blir godare om de får stå någon dag!
Hälsningar
Mia
En mustig gryta passar ju super bra en höstkväll, jag gjorde nåt liknande förra heögen fast det var lite rödvin i såsen.
Trevlig helg
/S
Nu är det verkligen dags för hösträtter! Känns ganska mysigt! Kraftfullmat med goda rödtjut :)
Nu på hösten är gryta och soppa det bästa som finns. Ser väldigt gott ut!
Köttgryta är ju så höstigt och gott! Perfekt i dessa dagar:)
Mumsigt! Kött som fått puttra länge blir ju så sagolikt gott!
Jag håller med dig ! En riktigt go och mustig gryta är grejjer det :) Gärna med kokt potatis ! :D Hoppas ni mår bra !
Skicka en kommentar