söndag 11 oktober 2009

Pannkaksrulle med skinkstuvning

Efter att jag läst att Carro, gjort min pannkaksrulle med köttfärsfyllning, blev jag sugen på att göra en ny variant, så det fick det bli till kvällsmat idag. Måtten har jag höftat, så var inte rädda för att improvisera med mängderna.


ca 4 pers

2½ dl mjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Fyllning:
200 g rökt skinka, strimlad
1 morot, riven
1 rödlök, hackad
2 msk senap
4-5 dl mjölk
några droppar soja
2 msk chilisås
några droppar Tennessee Sunshine Hot Sauce
salt och peppar
2-3 msk vetemjöl
ca 1 dl riven ost
1 dl creme fraiche

Vispa äggen lätt och tillsätt hälften av mjölken. Blanda mjölet och bakpulvret och vispa ner det i smeten. Tillsätt resten av mjölken och saltet och vispa. Häll smeten i en ugnsplåt med smort bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen på 225° i ca 15 minuter. Ta ut den och vänd upp den på ett annat bakplåtspapper, låt svalna nån minut och dra sedan av det översta bakplåtspappret.

Fyllningen: Fräs skinka, morot och rörlök i lite smör. Rör i senapen. Häll på mjölken och tillsätt, soja, chilisås, Sunshine sauce salt och peppar. Låt småputtra nån minut.

Rör ut vetemjölet med lite vatten eller mjölk och red av såsen så det blir en rätt fast stuvning. Rör i osten och creme fraichen och rör den slät.

Bred fyllningen över pannkakan och rulla försiktigt ihop. Skär i skivor.

Servera med lite goda grönsaker, mina grönsaker idag blev toppade med lite Texas smoke house steak sauce.

7 kommentarer:

Magnus på Matlyckan sa...

Det såg gott ut det där. Det är alltid kul att göra pannkakor med annan fyllning än grädde och sylt.
Den här vegetariska pannkaksfyllningen är en favorit på Lyckan.

Malin sa...

Chokladen var okej (jag menar, vi åt ju trots allt upp den ;)) men det kändes som att valnöten tog över smakmässigt, och trots att jag gillar valnötter blev det lite för mycket. Kanske för att jag hade förväntat mig lite mer toffee- och chokladsmak :) Skulle ha köpt center istället, haha.

Pannkaksrullen lät förresten jättegod. Kul med lite variation till den vanliga köttfärsfyllningen (även om den förstås alltid är himla god...)

Ha en bra dag! :)

Anna sa...

Ojojoj det där ser inte alls tokigt ut! jag älskade pannkaksrullen med köttfärsfyllning och nästa gång ska jag nog testa ngn kall skaldjursfyllning tror jag :)

I Nadjas kök sa...

Jamen så gott det ser ut! Jag har provat göra med köttfärsfyllning, men denna såg nästan godare ut...måste testas snart!

Mammut sa...

Sv: Ja, gör det vettja! :)

Sanna sa...

Mums!! så härliga recept du har :)

Anna Olsson sa...

Hej Jessica, det såg väldigt gott ut. Jag tror jag och Daniel får pröva det någon dag. Vi köpte kroppskakor häromdan, vi får se om de är lika gott:) Man måste ju pröva det nu när man är här uppe i Västerbotten:) kramar Anna