torsdag 1 oktober 2009

Ugnsstekt falukorv med bacon

Här kommer receptet som jag utlovade på falukorven igår, bättre sent än aldrig.

4 pers

400-500 g falukorv
1 liten lök, finhackad
1 pkt bacon, strimlad
½ liten burk majs
ca 1 ½ dl creme fraiche
½-1 tsk bbq grillmix miami (krydda från kryddhuset, går bra att byta ut mot valfri krydda)
peppar
1 msk sweet chilisauce
ca tre små bärnstenstomater eller andra cocktailtomater, skivad

Sätt ugnen på 200 °.

Knaperstek baconet och lägg på lite hushållspapper att rinna av. Blanda bacon med lök, majs, creme fraiche, kryddor och chilisåsen.

Skär en djup skåra längs med korven och lägg den i en ugnssäker form. Fyll korven med röran. Lägg dom skivade tomaterna ovanpå röran.

Gratinera i ugnen ca 25 minuter eller tills den fått fin färg.

Servera med potatismos, igår kryddade jag moset med persillado, vilket blev riktigt gott.


Brukar ni krydda erat mos med någon speciell krydda förutom salt och peppar?

8 kommentarer:

Pernilla sa...

jag brukar krydda med vitlökspulver om det bara är vuxna som ska äta, när jag var dagiskock brukade jag ha i italiensk eller grekisk salladskrydda så det fick lite örtsmak. gick alltid hem hos de små liven :)

Magnus på Matlyckan sa...

Muskot är en klassisk krydda, men bästa kryddan är nog smör.

Anonym sa...

mumsit! Gillar falukorv...

Malin sa...

Precis, samtidigt som man inte vill tacka nej heller, eftersom alla timmar man får jobba egentligen bara är en bonus. Men det kan va svårt att tänka positivt hela tiden, och jag hatar när planerna man haft sen tidigare helt plötsligt blir några helt andra. Har hänt FÖR många gånger den här veckan, mitt bakande blir ju aldrig av >_<

Ha en fin helg iallafall! :)

Veronika sa...

Aromat är ett måste på moset. Annars äter jag inte mos :D Så testa det..

Y sa...

Pizzakrydda anser jag går till nästan allt :P.
Tack så jättemycket! Det värmer att veta att du bryr dig. Hoppas att du får en fin dag. Kram

Växelhäxan från norrland sa...

Alltså i min ungdomsdagar så hade vi pippi på att koka pulvermos och sen blandade du bregott med citronpeppar och sen så läg du det smälta i moset.
Vi åt och åt och åt och åt, ha dock inte gjort det sen gymnasietiden.
Minns dock att det va väldigt gott..
Trevlig helg

Katja sa...

Hejsan gumman!
Beklagar verkligen :(
Mumma så gott juh.. hemmalagat käk.. fick köttfärslimpa idag =P Ha en toppenhelg.