3-4 pers
1 fläskfilé
1 påse teriyakimarinad, eller annan marinad
salt och peppar
3-4 port nudlar
10 cm purjolök, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
2 morötter, i tunna långa skivor gjord av en potatisskalare
ca 6 stora champinjoner, skivade
1 påse sweet soy & roasted red chili (blue dragon)
1 rödlök, strimlad
Pensla fläskfilén med marinaden, krydda med salt och peppar och låt den stå och dra nån timme.
Stek filén ordentligt runt om så den får fin färg. Häll på några dl vatten och låt småputtra under under lock ca 15 minuter. Använd gärna en stektermometer, klar är den vid 70-72°. Lägg åt sidan att vila en stund innan du skär upp den.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
Fräs grönsakerna (utom rödlök) i lite olja i en het stekpanna eller wokpanna några minuter, rör ner dom avhällda nudlarna och rör om så det blandas väl. Häll i ca 1 msk av sweet soy såsen i woken och låt fräsa ytterligare nån minut.
Lägg upp woken på tallrik och servera med fläskfilén, rå rödlök och resterande sweet soy såsen.
6 kommentarer:
Mmm vad gott det här såg ut!
Det här tror jag är jättegott! Kul med Ullared, jag har aldrig varit där. Är än så länge "Ullareds-oskuld".
Tack så mkt :-)
Jag älskar frukost men känner att jag tappat motivationen lite.
Man har väl små svackor.
Ha en trevlig kväll!!
/Veronica
ooh Ullared var vi på väg till igår också! :D Hittade ni nåt?
Smarrigt!Bjud snart på något chokladrecept också! :-)
Det är livsfarligt med sådana där kokböcker om choklad. Skaffade den där som du lottade ut för länge sedan och jag går upp 5 kilo bara av att titta på bilderna...
Skicka en kommentar