måndag 26 oktober 2009

Wokade nudlar med fläskfilé

Igår tillbringades en stor del av dagen i Ullared och det shoppades en hel del, dock blev det mest vinterkläder till barnen men ännu en kokbok blev det faktiskt eller ja en bok fylld med alldeles underbara chokladrecept. Satt och bläddrade igenom den igår kväll och det kändes som att jag ville prova allt =). Dock bjuder jag inte på något chokladrecept idag utan wokade nudlar med fläskfilé som vi åt till middag idag.


3-4 pers

1 fläskfilé
1 påse teriyakimarinad, eller annan marinad
salt och peppar
3-4 port nudlar
10 cm purjolök, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 röd paprika, strimlad
2 morötter, i tunna långa skivor gjord av en potatisskalare
ca 6 stora champinjoner, skivade
1 påse sweet soy & roasted red chili (blue dragon)
1 rödlök, strimlad

Pensla fläskfilén med marinaden, krydda med salt och peppar och låt den stå och dra nån timme.
Stek filén ordentligt runt om så den får fin färg. Häll på några dl vatten och låt småputtra under under lock ca 15 minuter. Använd gärna en stektermometer, klar är den vid 70-72°. Lägg åt sidan att vila en stund innan du skär upp den.

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.

Fräs grönsakerna (utom rödlök) i lite olja i en het stekpanna eller wokpanna några minuter, rör ner dom avhällda nudlarna och rör om så det blandas väl. Häll i ca 1 msk av sweet soy såsen i woken och låt fräsa ytterligare nån minut.

Lägg upp woken på tallrik och servera med fläskfilén, rå rödlök och resterande sweet soy såsen.

6 kommentarer:

Kalasgott sa...

Mmm vad gott det här såg ut!

Helena sa...

Det här tror jag är jättegott! Kul med Ullared, jag har aldrig varit där. Är än så länge "Ullareds-oskuld".

Veronica sa...

Tack så mkt :-)
Jag älskar frukost men känner att jag tappat motivationen lite.
Man har väl små svackor.
Ha en trevlig kväll!!
/Veronica

Nette sa...

ooh Ullared var vi på väg till igår också! :D Hittade ni nåt?

Frostrosor sa...

Smarrigt!Bjud snart på något chokladrecept också! :-)

I Nadjas kök sa...

Det är livsfarligt med sådana där kokböcker om choklad. Skaffade den där som du lottade ut för länge sedan och jag går upp 5 kilo bara av att titta på bilderna...