ca 6 pers
ca 1 kg oxfilé
salt och peppar
grillkrydda
Bearnaisemos:
ca 1 kg potatis
2 dl vispgrädde
200 g smör
ca ½ msk torkad dragon
ca 1 msk vitvinsvinäger
1 msk persilja, hackad
salt och peppar
Grekisk salsa:
3 tomater, tärnade
1 rödlök, strimlad
½ gul paprika, hackad
1 fetaost på bit, tärnad
1 msk vitvinsvinäger
1 msk persilja, hackadflingsalt och grovmalen peppar
Blanda den torkade dragonen och vitvinsvinägern och låt den stå och dra någon timme.
Blanda den grekiska salsan och låt den stå och dra en stund.
Sätt ugnen på 125°. Gnid in oxfilén i grillkryddan, saltet och pepparn. Bryn runt om i en stekpanna och lägg över den i en ugnsfast form.
Stek i ugnen ca 30 minuter eller tills innertemperaturen når ca 60°. Ta ut och låt vila under aluminiumfolie i ca 10 minuter innan den skärs upp.
Bearnaisemos: Koka potatisen tills den är genomkokt. Smält smöret och häll i grädden och låt det bli varmt. Mosa eller vispa moset, häll i gräddsmöret, dragonen i vinägern, persiljan och salta och peppra.
Servera oxfilén med moset, pepparsås och den grekiska salsan.
9 kommentarer:
Bearnaisemoset blev jag sugen att testa. Det lät ju väldigt gott.
Kram Ullis
vilken god nyårsmeny ni har lagat, ser jättegott ut :)
julen har varit riktigt fin, härligt med en vit och kall jul! hoppas du haft en fin jul och att det nya året börjat lika gott som det ser ut på bilderna ;)
Ja, det var ett annorlunda potatismos, verkar jättegott!
Spännande med bernaisemos! Jag gillar både potatismos och bearnaisesås, så den blandningen låter ju toppen! Kram!
Det här lät ju bara såå gott!
Huuuur gott låter inte det där då ;) Hihi.. haft bra helger? God fortsättning på nya året!!!!
Bearnaisemos, vilken bra idé!
Tycker fröken Dill
Måste bara säga att detta gjorde jag i lördags, när jag hade middagsbjudning. Följde receptet precis och det blev jättelyckat!!! Alla var rörande överens om att det var supergott. Så tack för ett superrecept. Detta kommer göras fler gånger i vårt hem.
Tack Jennie, kul att det gick hem.
Skicka en kommentar