fredag 22 januari 2010

Krispiga kycklingbitar med sötsursås

Har ju sagt det förr, men det tål att upprepas. Chicken nuggets är så mycket godare när man gör dom själv och dessa mina vänner, dessa är supermumsiga. Egentligen skulle det vara en hel påse med Tortillachips sour creme & BBQ, men eftersom jag inte är den smidigaste just nu, så hamnade hälften på golvet, men som tur var fanns vanliga sour creme and onion chips i skåpet så det blev hälften av varje.

Den sötsura såsen ser väldigt mörk ut på kortet (har inte riktigt lärt mig den nya kameran och dessutom gissar jag att det får bli att köpa till en stor blixt för jag tycker bliderna blir lite mörka) det är den inte i verkligheten utan har en härligt röd färg. M som absolut inte gillar sötsur sås valde att röra ihop en vitlökscreme och det funkar ju fint till nuggetsarna det med.


4 pers

3-4 kycklingfiléer
1 ägg
½ påse Tortilla chips Sour & BBq
ca 3 dl Sourcreme and onionchips (eller andra chips efter eget tycke)
1-2 msk olja
Sötsur sås:
½ gul lök, grovt hackad
olja
2 ½ tsk maizena
2 msk vatten
3 ½ msk vinäger
4 msk socker
ca 5 msk ketchup
½ tsk salt
1 tsk soja
2 ½ dl vatten
1 morot, skivad
några drag med svartpepparkvarnen

Sätt ugnen på 200°.

Mixa eller på annat sätt krossa chipsen och lägg dom i en skål. Vispa ägget lätt i en annan liten skål.

Skär kycklingen i lagom stora bitar och doppa dom först i ägget och sedan i chipsen. Lägg dom i en ugnssäker form som har olja över hela botten.

Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills dom är genomstekta och fått fin färg.

Såsen: Häll oljan i en kastrull och fräs löken försiktigt utan att den tar färg.

Rör ut maizenan i 2 msk vatten och tillsätt vinäger, socker, ketchup, salt, soja och vatten. Häll det över löken i kastrullen och lägg i moroten. Låt koka ihop och småputtra i några minuter. Smaksätt med lite grovmalen svartpeppar.

Servera nuggetsarna med cous cous eller ris, sås och sallad.

6 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Nej nu tror jag att jag dånar, trots att jag åt mat för inte så länge sen så sög det till i magen när jag såg detta recept, detta ska jag absolut prova.
Är du kock eller?
Tack för alla härliga mattips, ibland slår det inredning vet du.
Kram Lena

Pernilla sa...

åh, nuggets är ju så gott :) det var väldigt längesen nu, ska nog göra det snart! men jag gör nog som M och tar vitlökscréme till istället för sötsursås. himla gott är det iaf med hemgjorda istället för halvfabrikat!

jag kände att jag var tvungen att testa att göra en cheesecake trots att det inte är det favoritkakan, man måste ju ha testat att göra en iaf ;)

Martina sa...

Ser gott ut. Jag har faktiskt aldrig gjort chicken nuggets själv, kanske man får testa....

mumsfillibaba sa...

Inte så mycket för chips men detta låter ju inte fel!!

Veronica sa...

Har gjort nuggets själv förut fast med ströbröd, ska prova den här varianten!
Har gjort minicupcakes idag, lovar att lägga upp bilder imorgon!!
Så roligt att se att du läser min blogg för jag tycker mycket om din!!

Nina sa...

Gjorde köttfärslimpan, fast med brunsås till, till lunch idag och den blev också riktigt populär =)