tisdag 1 juni 2010

Foccacia Milanese

Här kommer ett gott bröd att förgylla grillkvällarna eller kanske buffén med.

ca 40 bitar

25 g jäst
5 dl vatten, 37°
½ tsk salt
3 msk olivolja
10-12 dl vetemjöl
Fyllning:
1 pkt bacon, tärnat
100 g riven parmesan
100 g rökt skinka, tärnad
olivolja
BBQ Grinder Chili (kryddkvarn Santa Maria)

Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.

Smula jästen i en bunke och rör ut den i det ljumna vatten. Tillsätt salt och olja. Rör ner mjölet i omgångar, degen ska vara ganska lös. Tillsätt bacon, ost och skinka och knåda degen ordentligt tills allt är väl blandat.

Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna (ca 30x40 cm) och häll ut degen. Tryck ut den till en platta med mjölad hand. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.

Pensla ytan med lite olja och krydda med lite bbq grinder chili.

Sätt ugnen på 225°.

Grädda brödet i mitten av ugnen 15-25 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Skär det i 4-5 cm rutor.

4 kommentarer:

Malin sa...

Har redan skickat länken till maken så han kan skriva ut receotet, det låter, och ser, så gott ut!!

Hanna sa...

Åh, det där brödet lät jättegott!!

Fridas kök sa...

Mums, vilken god fyllning! Måste testa! :-)

Åsa /En sida Med Mat sa...

Gud vad fiffigt att fylla med skinka också. Ett allt-i-ett bröd!
det här kommer bli perfekt nu i sommar!