tisdag 29 juni 2010

Potatissallad i marinad

Denna goda potatissallad fanns med på grillbordet här hemma på midsommaraftonskvällen.

4 pers

600 g färskpotatis, skivad
1 knippa rädisor, skivad
1 knippa dill, hackad
1 rödlök, skivad
1 bit fetaost, smulad
Marinad:
6 dl vatten
1 dl ättika, 12%
4 msk senap
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk citronpeppar
salt och malen vitpeppar
Skrubba potatisarna och koka dom mjuka. Skär i skivor. Blanda samman vatten, ättika, senap, vinäger, citronpeppar, salt och peppar till en marinad.
Vänd ner potatisen i marinaden och ställ svalt över natten.
Ta upp potatisen ur marinaden och blanda försiktigt potatisen med rädisor, dill, rödlök och fetaost.

7 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Spännande recept, minst sagt. Bra med lite variation.

Martina sa...

Det här var en annorlunda variant genom att låta det stå över natten. Gott med potatissallad nu när färskpotatisen är här!

Mor-Mia sa...

Sådana recept kan man aldrig få för många av, tack!

Fånga dagen sa...

Men gud så gott det där lät, ska provas snarast.
Ha en skön vecka nu
Kram Lena

Tobbe sa...

Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109

Idas Söta sa...

Ser supergott ut! Måste prövas! :)e

Tina´s Mat sa...

Denna måste provas omgående! :-)