onsdag 16 juni 2010

Strimlad kyckling i ljuvlig marinad

Denna goda kyckling blev jag bjuden på hos J och J, när dom hade fest förra veckan. Givetvis var jag ju bara tvungen att ha receptet.

Då åt vi den kall ihop med en couscoussallad, igår åt vi den varm med till grönsakscouscous. Så den passar både som varm och kall. Kan definitivt tänka mig att stoppa dom i picknicmackan eller varför inte som en del av buffén.


1 kg kyckling, strimlad
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl olja
2 msk soja
1 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk röd currypasta
ca 2 tsk malen ingefära
½ pressad apelsin
1 msk honung
2 msk grillolja, orginal
1 msk hönsfond
2 krm spiskummin
2 krm chilipulver
2 msk tomatpuré
ev lite cayennepeppar
Couscous:
couscous+vatten enl förpackning
1 msk kycklingfond
1 msk olja
1 msk smör
1 tomat, tärnad
5 cm purjolök, finhackad
½ liten röd lök, finhackad
½ dl paprikasallad, hackad

Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Låt marinera i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 225-250°.

Häll upp kyckling och marinad på en plåt och stek i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Rör om en gång efter halva tiden.

Grönsakscouscous: Koka upp vattnet med fond och olja. Häll i couscous och låt dra.

Vänd ner smöret och grönsakerna.

Servera med sweet chilisås.

8 kommentarer:

Remsan sa...

Ser jättegott ut!

Anna sa...

Låter supergott!

Jenny sa...

Så gott det ser ut!! :)

/Jenny

Therese - Pyssel och Design sa...

Gott såg det ut, något för mig som älskar kyckling. Tycker det är perfekt mat nu på sommaren, lagom lätt.

Morgonsol sa...

Vilken trevlig blogg du har! Och fina foton, det ser väldans smaskigt ut :-) Något jag får prova i helgen!

Mor-Mia sa...

Grillad kyckling är ju såå gott!

Maxiander - A sa...

Ser jättegott ut och är garanterat gott!
Lite svårt för couscous, gillar bulgur mer :)

Ha en fin helg.
/A
http://www.maxiander.se

Ullis/Leva på landet sa...

Ser mumsigt gott ut.

Ha en skön helg!
Kram Ullis