100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
4-5 dl florsocker
2 msk bryggt kallt kaffe
kokos till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en bakform med löstagbar kant och bröa den med kokos.
Smält smöret och låt svalna något.
Lägg i alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke och vispa en liten stund. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Glasyr: Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker, kakao och kaffe. Kör med elvispen tills det blir en slät smet. Sikta ner florsocker. Glasyren ska vara rätt fast. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
12 kommentarer:
Tackar, den ska provas.
Låter så där farligt god..
Den måste nog provas....kanske kan den passa i påskhelgen när vi ska till fjälls :) Ha en skön lördagkväll! Kram
Låter ju hur gud som helst! :p
Shit....vad smarrigt!!
Kanske man ska testa till påsk och dekorera med små marsipankycklingar!
Tack för receptet!
Smarrig kaka du har bakat!!
Dom var kalasgoda, du borde absolut testa dem : )!
Den här kladdkakan såg mycket god ut! Kladdkaka med frosting på är ett riktigt säkert kort att bjuda på, går inte att inte älska : ) !
Mums, skulle inte tacka nej till en bit :D
Tack snälla:)!
Har samma recept som jag hittade i en tidning för längesen och den är super god!:)
Mmm denna lät ju jättesmarrig.
Men hur är glasyren? Är den mycket söt i smaken?
Vad gott! Den ska jag be sonen baka någon dag. Han är förste kladdkakebakare här hemma.
Må så gott/ Mimmi
Den här har jag gjort om och om igen.
Den är bara såå god.
Mvh
Ser underbar ut!
Skicka en kommentar