lördag 28 mars 2009

Kladdkaka med himmelsk glasyr

Alltså den här kladdkakan är bara helt fantastiskt god. Har bjudit på denna många gånger och vet nog ingen som inte tagit mer än en gång.


100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Glasyr:
100 g philadelphiaost
60 g smör
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
4-5 dl florsocker
2 msk bryggt kallt kaffe
kokos till formen

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en bakform med löstagbar kant och bröa den med kokos.
Smält smöret och låt svalna något.

Lägg i alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke och vispa en liten stund. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Glasyr: Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker, kakao och kaffe. Kör med elvispen tills det blir en slät smet. Sikta ner florsocker. Glasyren ska vara rätt fast. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.

12 kommentarer:

Barbro sa...

Tackar, den ska provas.

Låter så där farligt god..

Camillasrum sa...

Den måste nog provas....kanske kan den passa i påskhelgen när vi ska till fjälls :) Ha en skön lördagkväll! Kram

kardemummagumma sa...

Låter ju hur gud som helst! :p

Åsa/ensidamedmat sa...

Shit....vad smarrigt!!
Kanske man ska testa till påsk och dekorera med små marsipankycklingar!
Tack för receptet!

Kalasgott sa...

Smarrig kaka du har bakat!!

Sandra drömkaka sa...

Dom var kalasgoda, du borde absolut testa dem : )!

Den här kladdkakan såg mycket god ut! Kladdkaka med frosting på är ett riktigt säkert kort att bjuda på, går inte att inte älska : ) !

My sa...

Mums, skulle inte tacka nej till en bit :D

Marias Kakburk sa...

Tack snälla:)!

Har samma recept som jag hittade i en tidning för längesen och den är super god!:)

Mia sa...

Mmm denna lät ju jättesmarrig.
Men hur är glasyren? Är den mycket söt i smaken?

mimmismat sa...

Vad gott! Den ska jag be sonen baka någon dag. Han är förste kladdkakebakare här hemma.

Må så gott/ Mimmi

Växelhäxan från norrland sa...

Den här har jag gjort om och om igen.
Den är bara såå god.
Mvh

I Nadjas kök sa...

Ser underbar ut!