tisdag 31 mars 2009

Kycklinggryta

Kycklinglarmen duggar allt tätare och blir ju faktiskt i mina öron allt märkligare, jag menar nu har det tom hittats i kyckling producerad utanför Sverige. Man vet ju faktiskt inte vad man ska tro och vem man ska tro på. Synd iaf för dom som drabbats. Vad tror ni och vågar ni äta kyckling?

Vi har iaf ätit kyckling idag, dock inte från någon utav producenterna där glas uttäckts och dessutom inköpt innan alla larm startade så vi åt glatt och inga glasbitar hittades som tur var.

Här kommer iaf ett gott recept på kycklinggryta.

4 pers

2-3 kycklingfiléer beroende på storlek
1 gul lök
1/2 purjolök
1 morot
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 hönsbuljongtärning
ca 5 dl vatten
ca 2 dl matlagningsgrädde
mjöl till redning

Ansa och skär grönsakerna i önskad storlek. Skär filéerna i lagom bitar.
Hetta upp smöret i en gryta. Lägg i grönskaerna, vitlöken och kycklingen och låt fräs några minuter.

Tillsätt tomatpuré och chilisås, häll på vatten så det täcker. Tillsätt buljong, peppar och ev salt.

Låt småputtra under lock i ca 30 minuter.

Häll på grädden och låt puttra några minuter till. Blanda lite mjöl med lite vatten och red av grytan med redningen till lagom konsistens. Låt småputra ytterligare några minuter.

Servera med ris eller pasta.

7 kommentarer:

Skogshuset sa...

Hej och tack för titten:-) Ja, vad ska man säga om kyckling...Själv åt jag köpt kycklingsallad idag och lever än. Men visst är det otäckt att man inte kan lita till 100% på att det man köper är ok - trist. Vi får väl skaffa egna höns! Smarrigt recept!

Lena sa...

Än så länge har jag varit utan kyckling. Tycker det är lite otäckt det där med glasbitarna. Jag väntar och ser vad som händer.

Men maten din ser god ut! Och för att inte tala om tårtan. Jag älskar tårtor. :D

Mvh Lena

Jasmine / Unga Morsan sa...

Jo, jag vågar än så länge äta kyckling så länge den inte är från något större tillverkare utan från närheten. Åt faktiskt kyckling igår, men vi får väl se när det blir härnäst. Ha de så fint!

/Jasmine

Hanna sa...

Mycket otäckt det här med glasbitarna i kycklingen. Men jag åt faktiskt också kyckling idag... inhandlad tidigare och inte av det märket.

Växelhäxan från norrland sa...

Hej
Håller på att leta efter något bra recept på baugetter, ha du något tips..
Eller någon annan kanske har nått i bakfikan?..
Alla tips mottages tacksamt..

Växelhäxan från norrland sa...

Hej igen
Tack för tipset
Tror att jag ska pröva det receptet.
Tror det blir gott med youghurt i.
Funderar på att göra dina vitlöksbullar också..
Dom är ju bara så goda..
Ska ha tjejfest i helgen så därför ska jag baka lite...

I Nadjas kök sa...

Jag älskar kyckling och lider verkligen av allt detta som har hänt med kycklingen på sista tiden. Men tror inte det kommer stoppa mig och äta det. Man får ha ögonen med sig lite bättre.