100 g smör
1 ½ dl vatten
2 tsk frystorkat kaffepulver tex nescafé
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
smör och ströbröd till formen
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter. Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält matfettet och häll i vattnet och kaffepulvret och koka upp. Ställ kastrullen åt sidan att svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda dom torra ingredienserna i en bunke. Vänd försiktigt ner dom torra ingredienserna och smörblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt tills den blivit klumpfri. Häll den direkt i sockerkaksformen och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter.
Kontrollera att kakan är klar genom att se att den släppt formens kant eller prova med en provsticka. Provstickan ska vara torr när kakan är färdig.
Kontrollera att kakan är klar genom att se att den släppt formens kant eller prova med en provsticka. Provstickan ska vara torr när kakan är färdig.
Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den på ett ugnsgaller eller ett serveringsfat. Lägg på formen igen över sockerkakan och låt den kallna.
5 kommentarer:
ja fika måste man ju ha med sig. :) hoppas ni får en härlig resa och fint väder med er till vimmerby.
Hoppas ni får fint väder så att det blir en lyckad dag. Kakan ser supergod ut.
Åh, nu blev jag sugen på att baka. (:
Den såg god ut, jag har satt bakförbud på mig själv..
Hinner ju inte städa..
Mvh
Du måste testa baka mina cupcakes, sååå goda & roliga att dekorera :)!
Länge sen jag bakade en gammal hederlig sockerkaka dom är så goda då de just är gräddade :)!
Skicka en kommentar