lördag 27 juni 2009

Krämig pastasallad variant 2

Jisses, vad varmt det är, jag klagar inte men varken lusten att laga mat eller äta mat infinns inte i denna värmen. Kall mat känns iaf godast så idag testade jag en ny variant på krämig pastasallad, blev inspirerad av Birran, som gjort en likande variant av den jag bjuder på idag. Till pastasalladen blev det grillad kyckling och måste erkänna att idag var jag lite lat och körde färdig marinad, men det är ju gott det med. I vanliga fall älskar jag denna kycklingmarinad. En god sallad med fetaost och creme fraiche med sweet chili fanns också på tallriken. Och till efterrätt blev det den härliga och sommarfräscha citronsorben jag gjorde igår, tillsammans med jordgubbar och maränger.


4 pers

4 port kokt pasta
1 ½ dl gräddfil
1 ½ dl creme fraiche
1 påse sour creme and onion dip mix
½ ask cocktailtomater, halverade
½ röd lök, finhackad
några droppar vinäger
salt och peppar
gräslök, hackad
fetaost

Blanda gräddfilen, creme fraichen och dipmixen. Rör i pastan. Rör sedan ner tomater och rödlök. Smaka av med lite vinäger, salt och peppar. Ställ kallt i kylen en stund innan servering.

Garnera med gräslöken och smulad fetaost.

7 kommentarer:

KarinW sa...

Ja det är bara att hålla med det där med maten och värmen! Pasta sallad gillar jag och den där lät smarrig. ha en skön fortsättning på helgen/KarinW

Tina sa...

Men detta kommer jag att testa, lät otroligt gott till en varm sommardag.

Frostrosor sa...

Här blev det också en pastasallad idag, med skinka. Orkade dock inte fota, kameran låg nånstans i botten på skötväskan. Ni verkar ha ätit gott! Fortfarande avis och sugen på din citronsorbet! :-D

Jasmine / Unga Morsan sa...

Yummie! Vad gott det där lät! Gud vad mycket inspiration jag har fått från din blogg nu.. Vi ska grilla imorgon och då funderar jag på att göra denna pastasallad - låter underbar! Sen har jag även gjort citronsorbet som jag ska lägga upp på bloggen och länka till dig. Ha en fortsatt trevlig kväll! :)

Thomas och Camilla sa...

Åh, ser gott ut! Vi provar gärna alla sånna här recept, det är ju så gott till grillat.
Hoppas ni har en underbar helg :D

Anna sa...

sv: ja nu är det jättekul. händer nåt varje dag nästan så kan inte låta bli att skryta lite hihi :)

Anonym sa...

Denna ser också god ut!! Jag har börjat gilla idén med dipmixer till kalla såser..finns ju faktiskt många goda! Ha en underbar dag och vecka!
KRAMIS
Birran