måndag 8 juni 2009

Peach Melba Smoothie

Igår kväll kom vi hem efter våran lilla tripp till Vimmerby under helgen. Vi har haft en härlig helg med besök på Astrid Lindgrens värld lördag och söndag. Vädret var på vår sida, alltså inget regn dock ingen vidare värme. Barnen har haft superkul även om E var bra sliten och förmodligen väldigt trött i benen på söndagen efter heldagen med bus på lördagen. Ätit har vi ju givetvis gjort med, det godaste jag åt i helgen var en planka med fläskfilé på en restaurang inne i Vimmerby som jag inte kommer ihåg namnet på.

Idag har jag äntligen tagit mig i kragen och bakat frallor, det var verkligen inte igår jag bakade bröd och det känns skönt att förhoppningvis ha kommit ur brödsvackan. Jag menar inget går ju upp emot hembakat. Receptet kommer i morgon.

Till mellanmål idag har jag och barnen druckit våran favoritsmoothie som är så superläskande och god. Prova, jag tror inte ni ångrar er.

2 pers

3 konserverade persikohalvor
2 dl frysta hallon
2 dl Mild yoghurt med vaniljsmak
½-1 dl sockerlag ifrån persikorna

Kör persikohalvor, hallon och yoghurt i en mixer. Späd med sockerlagen till lagom konsistens. Häll upp i 2 stora glas och garnera med några hallon och lite persika skuren i bitar.

12 kommentarer:

Mia sa...

Mmm smoothies är gott. Ser verkligen fram emot frallreceptet. Det är så mysigt att baka frallor och ha det till lördagsfrukosten.
Ha en bra kväll =)

Linda sa...

smoothiesen ska jag minsann prova..låter jätte gott...

bakmammorna sa...

å vad gott det låter! och turligt nog har jag allt jag behöver hemma- ska prövas!

Ellen sa...

Åh den smoothien lät god! Dags att köra igång med lite smoothies nu, perfekt sommarmellanmål :)

Anonym sa...

mumsit det lät! Hoppas ni hade det riktigt mysigt! :)

Lisa sa...

kul med lite variation till den lite uttjatade banan och blåbärs smoothien. en annan variant som är god att att byta banan mot avokado, låter lite konstigt kanske men det blir härlig konsistens!

åsa - hello sugar! sa...

smoothies är ju alltid gott. har aldrig testat persika och hallon kombon men det ska det bli ändring på, det lät ju super!

Kalasgott sa...

Åh gud så gott!! Måste testa!

Fias kastruller sa...

Peach Melba är u en riktig klassiker så den som smoothie kan aldig bli fel. Måste prova!

Anonym sa...

Mums, vilken härlig drink!
Själv har jag feber och fortf känning av tandvärken...
kram

Växelhäxan från norrland sa...

Hembakta är ju bäst, barnen brukar dock bli lite less mellan varven...
Då blir det köpt limpa och sen bakar man igen

Fröken Dill sa...

Vilken toppensmoothie! När jag växte upp vara min favorityoghurt peach melba, men nu när inte den längre finns låter ditt tips väldigt bra.
Massa hälsningar från fröken Dill