4 pers
500 g blandfärs
3/4 dl ströbröd
2 dl mjölk
½ gul lök, hackad
1 ägg
salt och peppar
grillkrydda
Grönsaker:
2 morötter, klyftade
ca 8 potatisar, klyftade
1 rödlök, klyftad
flingsalt och svartpeppar
1 dl vatten
1 msk kalvfond
Lingonsås:
4 dl lätt creme fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk soja
1 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 250°.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser till köttfärslimpan och arbeta ihop till en smidig smet.
Forma färsen till en avlång limpa och lägg den i en rymlig ugsform. Lägg dom skurna grönsakerna runt färslimpan. Strö över salt och peppar. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna.
Sätt in formen mitt i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 175° och fortsätt steka ca 40 minuter.
Själv tyckte jag att potatisen hade fått dålig färg efter 30 minuter och höjde då på värmen till 225° dom sista 10 minutrarna.
Lingonsås: Koka ihop creme fraiche, fond, soja och sylt.
Servera limpan med rotfrukterna, lingonsåsen och gurka.
3 kommentarer:
Detta receptet hade gått hem härhemma!!
Peter älskar köttfärslimpa.
Såsen måste naturligtvis testas!! ;)
Då var det ju ialla fall en bra sak med gipset, att du hittar nya goda recept nu när du har tid över att sitta och läsa tidningar.
Ha det bra!
Kram Åsa.
Köttfärslimpa är ju så gott! Jag ska också prova att göra allt i en form, så praktiskt ju :)
Tack för tipset!
åh, så gott det där såg ut, jag börjar nästan dreggla här :) smidigt som du säger när man kan göra nästan allt i samma form också!
hoppas du haft en fin helg trots gipsat ben!
Skicka en kommentar