onsdag 4 mars 2009

Baguette med kycklingröra

Baguette med olika fyllningar är ju hur gott som helst, en favorit här hemma är att fylla med en krämig currykycklinngröra med knaperstekt bacon. Röran räcker till 4 portionsbaguetter.

1 grillad kyckling
1 liten rödlök, finhackad
½ liten burk majs
3 msk majonnäs
1 burk creme fraiche
salt och pepparkrydda
1-1½ tsk curry
1 pkt bacon, tärnad
sallad, gurka, tomat och paprika till garnering

Knaperstek baconet och lägg på lite hushållspapper så fettet rinner bort. Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Blanda majonnäs och creme fraiche så den blandats ordentligt. Rör ner kyckling, lök, majs, curry. Smaka av med salt och peppar. Vill man ha lite mer färg på röran blandar man i lite gurkmeja. Låt stå i kylen nån timme.

Lägg röran i baguetten och garnera med bacon, sallad, tomat, gurka och paprika.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Alla sorters smörgåsar är hur gott som helst, speciellt såna här som är fyllda med extra gott.

Mums!

Nadja

Anonym sa...

mmm... den såg smarrig ut. Med grillad kyckling kan det bara bli gott.

Anonym sa...

seriöst...jag skulle kunna leva på mackor....mums!

Nastasia sa...

Jösses en så´n MASSA go´saker det fanns här inne hos Dig! =D

Ska absolut prova detta recept!

Må gott!

Anonym sa...

ser helt grymt gott ut! den här röran måste jag bara göra!!

Anonym sa...

Kyckling med curry som är så gott! Jag långtar tills det blir vår och det blir lite mer "utflyktsväder" då får jag börja göra matiga mackor!
/Sofia

Moonrose/ Vonneli sa...

wow, vilken härlig sida jag hittade, fann den hos nastasia och surfade vidare, här finns massor av inspiration att hitta i den vardagliga fantasitorkan. En väldigt massa gott som jag måste prova.
Ha det gott!

Växelhäxan från norrland sa...

Åh så god den såg ut.
Är ledig i morgon och ska åka till slalombacken så jag tror nog att det blir att göra något liknande.
Mums.
Mvh

Anonym sa...

testa denna helt underbara baugett.Jag gillar i vanliga fall inte kletiga smörgåsar men denna va verkligen jätte god.Du är verkligen duktig i köket.