Idag tänkte jag dela med mig av ett godisrecept som vi gjorde i lördags. Puffat ris får man ju alltid över efter jul som bara blir liggande i skåpet utan att man gör något med det och då hittade jag detta receptet. Nästa gång kommer jag nog rosta rispuffarna innan jag häller dom i kolasmeten för att ge lite mer smak.
100 g margarin
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
3 msk vetemjöl
3 dl puffat ris
Blanda margarin, strösocker, ljus sirap och kakao och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och koka på svag värme ca 5 min. Rör om hela tiden. Blanda snabbt i puffat ris. Häll ut massan på bakplåtspapper på en plåt. Bred ut till en kaka och låt svalna. Dela kakan i mindre bitar. Man kan också klicka ut smeten i små formar.
10 kommentarer:
men vad mycket gott! Rispuffsgodis älskar jag!
jättefin bild, det ser verkligen hur gott ut som helst!
Ser supergott ut och verkar så enkelt! Kul att göra eget godis dessutom!!
KRAM
Birgitta
Oj vad gott det ser ut!!
Karin
Rosa maränger.blogg.se
Grymt Gott rispuffar är en klassiker andvänder det en hel del själv :-) må så gott och trevlig helg mvh Daniel
Mums, sådana ska jag göra. jag har en påse vårgårdaris kvar efter syrrans bröllop förra året. (Bättre för fåglarna än vanligt ris...)
Hälsningar från fröken Dill
Det såg riktigt gott ut!
Ja det ör ofta man har kvar ris sen jul och då är det perfekt att göra något gott av de!:)
Såg jättegott ut!
Man är ju van att äta puffat ris & chokladgodis, men måste ju vara nästan ännu godare att göra en sånhär kolablandning till dem, good work :)
snacka om att det blev gott när jag provade det idag. jag som gillar puffat ris :)
tack för ett lätt recept
Skicka en kommentar