125 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl socker
5 ägg, lätt vispade
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl kakao
200 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Sätt ugnen på 150°. Ta fram en bakform ca 22x28 cm, lägg ett bakplåtspapper i botten och smörj ordentligt.
Lägg smör och socker i en bunke och rör det mjukt och luftigt. Blanda ner vaniljsockret och därefter äggen, lite i taget. Tillsätt mjöl och kakao och rör om ordentligt. Blanda sist ner den smälta chokladen. Häll smeten i formen och bred ut den till ett jämnt lager.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter, eller tills kakan nästan känns fast. Låt svalna innan den skärs i små bitar.
Serveras gärna lite ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.
9 kommentarer:
Ser sjuukt god och kladdig ut! Jag är ju ett stort fan av kladdkakor!
KRAM
Birgitta
Oj så fina! ser jätte goda ut!
ser supergott ut! :P Önskar dig en trevlig helg!
ooooh, nu blev jag jättesugen på choklad! det såg farligt gott ut det där :) tack för tipset om couscousen, ska testa det nästa gång jag lagar couscous!
Jag är ALLTID sugen på choklad!
Är inte alla det?;D
Mm såna har jag gjort! Jätte goda är dom
Ja, kladdkaka tröttnar man aldrig på. Det är så gott! :)
Mvh Lena
Guuuud så gott!! Detta recept kidnappar jag också.. :)
Mums, mums, mums!! Finns det mer att säga? Ser hur smarrig ut som helst!
Skicka en kommentar