tisdag 3 mars 2009

Kotlett på svamp och lökbädd

Detta är ett fantastiskt gott recept med kotletter. Dessutom slipper man stå och steka dom, utan dom sköter sig själva i ugnen. Grunden till receptet är hittat på matklubben, dock är det lite omarbetat.

4 pers

4 kotletter
Santa Maria grillolja
salt och svartpeppar
2 rödlökar
4-6 färska champinjoner
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 köttbuljongtärning
½ msk soya
½-1 dl matlagningsgrädde
grovmalen svartpeppar
ca 1 tsk grillolja

Skala och skiva löken och chamoinjonerna. Lägg lök och champinjer i botten på en långpanna. Om man vill kan man banka ut kotletterna lite. Pensla kotletterna med grillolja. Lägg dem över lök- och champinjonbädden. Krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen 200-225° tills kotletterna är klara.
Under tiden smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt det fräsa med under omrörning. Späd med mjölken, nån dl i taget och rör hela tiden. När såsen är jämn och slät tillsätt buljong, soya, grädden och grillojan. Smaka av. Låt sjuda på svag värme en liten stund. När kotletterna är klara häll gräddsåsen runt om kring kotletterna. In i ugnen igen ca 5 minuter. Servera med kokt potatis och sallad.


Ni glömmer väl inte tävlingen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska jag testa..

Anonym sa...

Ja men du.. kotletter är ju en höjdare.. ska testa.. jag lovar:-)