Så dessa kakor tycker jag verkligen ni ska prova.
ca 20 st
200 g smör, rumsvarmt (viktigt att det är smör och inte margarin)
1 3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
3 3/4 dl vetemjöl
en nypa salt
½ tsk bakpulver
40 g choklad, kall
Rör smöret krämigt med elvisp eller träsked. (Jag använde min köksassistent med degblandaren). Tillsätt florsockret och fortsätt röra tills smeten blivit ljus och luftig. Blanda ner vaniljsocker och därefter havregryn.
Rör ihop mjöl, salt och bakpulver och rör sedan ner det i bunken och blanda till en fast deg.
Forma degen till en ca 7 cm bred rulle, svep in den i smörpapper och lägg den kallt i ca 20 minuter så den får fast konsistens. Sätt ugnen på 150°.
Skär rullen i ca 6 mm tjocka skivor. Riv chokladen och strö över ungefär 1 tsk över varje kaka. Lägg ut kakorna med lite mellanrum på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills de fått en gnutta färg runt kanterna. Låt kakorna vila på plåten ett par minuter så att de får lite stadga, flytta sedan över dem på ett galler och låt dem kallna.
9 kommentarer:
Dessa kakor låter mumsiga, men det måste väl ändå vara centimertjocka skivor? Inte ska du väl dela degen i 6 cm breda skivor?!?
De där kakorna lånar jag receptet på! Verkligen en kaka i min smak! :-)
Ojdå, nä 6 cm blir väl lite väl häftigt tjocka kakor. =)
Tack Maria för att du uppmärksammade mig om detta.
Låter jättegott! Mm.. :)
Ser ju jättegoda ut...vaddå inte mycket ut för världen...mums säger jag!
Dom kakorna så goda ut, måste nog prova att göra dom här framöver.
Ha en bra dag
Tusen tack =)
Jag har faktiskt varit inne på din blogg förr, gillar den verkligen! :)
Ja dom verkar goda, måste nog provas, hrmmm. Blir mycket motion av det här....
De såg så fina ut, ska definitivt bakas :-)
Skicka en kommentar