torsdag 22 januari 2009

Krämig kasslersås

Kassler är ju något som är riktigt smarrigt och som ju går att variera i massor. Det är ju gott med kassler i en smarrig pastasås och snabbt går det ju med, så det blev det till middag idag.

4 port

smör
10 cm purjolök, strimlad
½-1 röd paprika, tärnad
fryst broccoli
ca 300 g kassler, skuren i bitar
1 ask philadelphia lök och paprika
1 burk creme fraiche
ca ½ dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk senap
några droppar soja
grovmalen svartpeppar

Fräs purjo, paprika och broccoli lätt i smöret i en kastrull. Tillsätt philadelphia och creme fraiche. Rör så såsen blir slät, späd med mjölken till lagom konsistens. Tillsätt kasslern, buljong, senap och soja. Red ev av såsen lite om den blir för lös. Smaksätt med lite svartpeppar. Låt småputtra ca 10 minuter.
Servera med valfri pasta.

1 kommentar:

Nadja sa...

Oj vad gott. Jag älskar kassler med sin rökiga smak.