lördag 3 januari 2009

Italiensk omelett

Satt igår och bläddrade i en pastabok och fastnade för detta receptet, lite omarbetat blev det i slutänden med så gott och enkelt att göra, perfekt om man har överbliven kokt pasta som man inte vet vad man ska göra med.

4 pers

2 msk flytande margarin
1 röd lök, finhackad
125 g skinka, skuren i mindre bitar
6 ägg
½ dl mjölk
5 dl kokade pastaskruvar (ca 150 g okokt pasta)
½ dl inlagd paprika
½ dl tärnad fetaost
1½ dl riven ost
salt och peppar

1. Sätt på grillelementet i ugnen. Hetta upp hälften av margarinet i en stekpanna, pannan måste tåla ugnsvärme. Tillsätt löken och fräs på svag värme under omrörning tills den är mjuk. Tillsätt skinkan och fräs ca 1 minut under omrörning. Lägg lök och skinka på en tallrik så länge.
2. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål, smaka av med salt och peppar. Rör ner pasta, lökfräset, paprika och fetaost.
3. Hetta upp resten av margarinet i samma stekpanna. Häll äggsmeten i pannan, strö över osten. Stek på medelstarkvärme tills äggsmeten börjar stanna i kanterna. Ställ hela stekpannan under ugnens grillelement tills omeletten stelnat. Skär upp i bitar inför serveringen. Servera gärna en grönsallad till.

2 kommentarer:

Nadja sa...

Du det där såg riktigt gott ut! Det måste jag prova, tack för tipset.

Anne sa...

Ser himla gott ut. Passar perfekt då vi har pasta över här... Morgonens lunch är räddad.

Anne