måndag 19 januari 2009

Tacocrepes


Något man inte gör alltför ofta är ju crepes, för det är ju lite plock och pill med det, men det är ju så gott och lätt att variera. Igår blev det med tacofärs i rullarna och det blev riktigt gott, skulle nog vara gott med lite salsasås till, men det hade vi inte hemma denna gång, så det får bli nästa gång rätten görs.

4 port

3 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk smör
Fyllning:
400 g färs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
ost


Vispa äggen lätt, tillsätt hälften av mjölken och hela mjölmängden och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, salt och smält smör.
Stek crepsen i ett crepejärn eller lite stekpanna.

Stek färsen och löken i lite smör. När den är genomstekt, häll på kryddan och lite vatten, låt puttra ca 10 minuter eller tills vattnet kokat bort.

Lägg 2-3 msk färs i en sträng på varje pannkaka, lägg en ostskiva över färsen och rulla ihop. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Toppa varje rulle med ytterligare en ostskiva.
Gratinera i 225 grader i 5-10 minuter eller tills osten fått lagom färg. Servera med en god sallad.

1 kommentar:

Fridas kök sa...

Åh, jag älskar crêpes! Spännande med tacofyllning, kanske man skulle prova någongång. Mina favoriter är att fylla dem med räk- eller champinjonfyllning. :-)