Daimtryffeln är gudomlig och bara smälter i munnen. Kesellan gör att den får en frisk chokladsmak, och daimen gör den smaskigt krispig. Jag har en hög kvar i kylen som bara väntar på att bli uppätna, trist bara att mitt nyårslöfte blev att bara äta godis på lördagar, eller iaf bara en dag i veckan, så det blir att vänta tills imorgon.
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
1 dl Kesella
ca 100 g dajm
Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i Kesellan. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, ca 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.
2 kommentarer:
Men vad gott det låter. Mumsfilibabba....
Jag återkommer.
Kramar @nette
Det ser så gott ut,kan inte få nog av choklad fast man har proppat i sig det hela julen:)
Skicka en kommentar