Jag älskar verkligen dessa underbart chokladiga brownies, dom är syndigt goda med en härlig frasig yta och alldeles kladdig i mitten. Om ni är riktiga chokladfreak som jag måste ni testa dessa läckerheter, jag lovar dom hinner aldrig hitta in i frysen.
115 g smör
115 g mörk choklad, delad i bitar
300 g strösocker eller råsocker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 stora ägg
115 g vetemjöl
2 msk kakao
100 g ljus choklad, hackad (man kan även använda vit choklad)
1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper i en form ca 18x18 cm och smöra.
2. Lägg smör och mörk choklad i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten tills det smält. Rör slätt och låt svalna något.
3. Rör ner socker, salt och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör om noga efter varje ägg tills allt är väl blandat.
4. Sikta ner mjöl och kakao och rör till en slät smet. Rör ner hackad choklad och häll sedan smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter eller tills ytan fått en jämn färg. Man kan sticka med en sticka i mitten. När den är nästan torr är kakan färdig, kakan ska vara lite seg inuti. Låt svalna.
4 kommentarer:
Ack...brownies ...behöver jag säga något mera?
Åh, det här receptet måste jag bara testa! Sitter nästan och dräglar framför datorn ju ;)
Har inte smakat men blir ganska frestad faktiskt;) brownie brownie du är mitt liv...!
Jättegott!!
Skicka en kommentar