måndag 23 mars 2009

Blåbärssoppa

Blåbär är ju ett fantastiskt litet bär som är fullproppad med massa nyttiga vitaminer och mineraler och det behöver vi ju ha i dessa sjukdomstider. Ett perfekt mellanmål alltså, som dessutom är snabbt fixat!

4 pers

250 g blåbär
½-3/4 dl socker (den lilla mängden om bären är sockrade)
7 dl vatten
ca 2 ½ msk maizenamjöl

Blanda blåbär, socker och vatten i en kastrull. Koka 2-3 min, smaka av och tillsätt ev lite mer socker. Rör ut maizenan i lite kallt vatten. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Soppan ska sedan bara koka upp. Vill man ha soppan helt slät så mixa med en stavmixer. Häll upp den och sockra på ytan så att den inte skinnar sig. Servera den kall eller ljummen. Vill man är det gott med en klick vaniljglass och små mandelbiskvier till.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var hundra år sedan jag åt blåbärssoppa. Min pappa däremot äter/dricker det jämt, perfekt till magen säger han :)

Anonym sa...

Mums med blåbärssoppa!
Påminner mej om "lilla vasaloppet" vi jämt hade på min skola då jag var liten!
Det var verkligen underbart att få dricka blåbärssoppa då, då man var slut efter skidandet!

Oh va sugen jag blev, det & så bakar man ett gott bröd till , mums!

Anonym sa...

Åh, jag älskar blåbärssoppa!